середа, 24 жовтня 2012 21:11

Українська нація ще не вийшла із постколоніальних міфів - Компаніченко

Українська нація ще не вийшла із постколоніальних міфів - Компаніченко
Тарас Компаніченко. Фото: www.lastfm.ru

Українська нація ще не вийшла із постколоніальних міфів, які підживлює "московська пята колона".

Про це на круглому столі у Києві сказав кобзар Тарас Компаніченко.

"Той чинник, який допомагає проводити політику, яку проводить Партія регіонів і промосковська п'ята колона в Україні — це ці шашелі, які гризуть старого дуба, які тут готують ґрунт для того, щоби нація, яка ще досі не вийшла з постколоніальних міфів, продовжувала бути в них, жити в них. І, перш за все, це медіа", - переконаний він.

Компаніченко наголосив, що важливо роль у формуванні свідомості українців грають російські артисти та пропагування російської культури.

"Ми бачимо, що певні сили оживлюють міфи, які побудовані на знищенні українства. У нас є сфери, які дуже міцно тримаються в частині постколоніальної міфологеми — це культурна експансія заїжджих гастролеров. Ці гастролери не лише вимивають звідси величезні кошти, сплачуючи мінімальні гроші. Це величезна страшна загроза, бо вони крім того, що тут проводять відмивання коштів, ще й проводять політику чужої держави", - обурився кобзар.

Так, за словами Компаніченка, мова іде, у першу чергу, про засилля російської музики на радіо, яке лунає у маршрутках, та велику кількість російських музикантів, які постійно виступають в Україні, тоді як українським діячам такої преференції не дають.

Зараз ви читаєте новину «Українська нація ще не вийшла із постколоніальних міфів - Компаніченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути