четвер, 02 квітня 2015 15:54

Українських вояків хочуть вдягнути за стандартами НАТО

Українських вояків хочуть вдягнути за стандартами НАТО

У військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань може з'явитися єдина уніфікована форма одягу.

Це нововведення передбачене законопроектом, запропонованим Волонтерським рухом та підтриманим Адміністрацією президента.

Про це заявив у четвер на брифінгу заступник керівника Головного департаменту оборонної політики та безпеки АП Олексій Покотило.

"Це в основному законопроекти, які дають можливість покращити продовольче забезпечення ЗСУ та інших військових формувань, речове забезпечення. Суть якраз цього законопроекту обговорювалася сьогодні. Пропонується, щоб у ЗСУ та інших військових формуваннях була єдина уніфікована форма одягу",- сказав Покотило.

Зі свого боку голова ради волонтерів при Міністерстві оборони Давид Арахамія наголосив на тому, що такий підхід практикується в усіх країнах НАТО, а також дає змогу здешевити ціну форми.

"Прийнято рішення, що не буде парадної форми, повсякденної форми тощо. Буде одна форма і на ній по нашивках буде видно - це представник Збройних Сил, Нацгвардії, прикордонників тощо. Так зроблено в усіх країнах НАТО, практично в усьому світі. І це здешевлює саму форму, не потрібно по три комплекти куплять. Крім того, я сподіваюся, що на кінцевому етапі виникне єдиний центр закупки для всіх силовиків. Таким чином, можна буде досягти суттєвого зниження собівартості пошиття форми", - зауважив Арахамія.

Зараз ви читаєте новину «Українських вояків хочуть вдягнути за стандартами НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути