субота, 07 червня 2014 06:11

Україна не може відмовитися від російського газу - Яценюк

Україна не може відмовитися від російського газу - Яценюк

Україна не готова відмовитися від російського газу. Таку заяву зробив глава українського уряду Арсеній Яценюк.

"Я міг би зробити популістську  заяву, але це буде неправдою. Ми не можемо відмовитися від російського газу", - сказав Яценюк в ефірі "Першого національного каналу". За його словами, Україні необхідно закупити ще 7 млрд кубометрів газу.

Він також зазначив, що Україна шукає шляхи диверсифікації поставок газу, а також вживає заходів по підвищенню енергоефективності.

Нагадаємо, що у вівторок, 10 червня, закінчується термін, який "Газпром" дав українській стороні на врегулювання проблем з оплатою за поставлений російський газ. Якщо це не буде зроблено, поставки планується перевести на передоплату, відповідно, вже 11 червня можливе відключення газу Україні.

За інформацією "Газпрому", загальна заборгованість України за поставлений російський газ складає $4,455 млрд: $1,454 млрд - за листопад-грудень 2013 року і $3 млрд - за квітень-травень 2014 року.

Нагадаємо, в I кварталі 2014 року для України діяла ціна в $268,5 за тисячу кубометрів. Через припинення платежів з 1 квітня була скасована корпоративна знижка, і ціна на газ зросла до $385,5. У зв'язку з денонсацією міжурядових угод по розміщенню в Криму російського флоту була скасована пільгове мито при постачаннях газу на Україну, після чого ціна зросла до $485,5.

6 червня президент РФ Володимир Путін заявив, що Москва не виключає можливості піти назустріч Україні в разі виплати боргів за природний газ, які були накопичені за останній час.

Зараз ви читаєте новину «Україна не може відмовитися від російського газу - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути