четвер, 19 вересня 2013 10:44

Україна направила фрегат "Сагайдачний" боротися з сомалійськими піратами

Україна направила фрегат "Сагайдачний" боротися з сомалійськими піратами

Верховна Рада України підтримала законопроект президента Віктора Януковича "Про ратифікацію Угоди (у формі обміну листами) між Україною та Організацією Північноатлантичного договору про участь України в операції "Океанський щит".

За цей законопроект у вівторок проголосував 331 народний депутат.

Виступаючи з парламентської трибуни, депутат фракції Партії регіонів Михайло Чечетов пояснив: "Зазначена операція - це операція НАТО з боротьби з піратами Сомалі в Аденській затоці і біля берегів Африканського рогу, яка почалася в серпні 2009 року. Угодою передбачається, що Україна надасть підтримку цієї операції шляхом відправки національного контингенту у складі фрегата "Гетьман Сагайдачний", оснащеного вертольотом Ка-27 на борту і групою спеціального призначення, для участі в операції тривалістю 90 днів на початковому етапі в другій половині 2013 року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регіонали вже зареєстрували законопроект для перекроювання Ради

Проте Україна залишає за собою право самостійно визначати кількість, тип сил і засобів, які вона планує надати для операції "Океанський щит". Перед залученням до операції корабель і особовий склад повинні бути сертифіковані НАТО.

Витрати на свої сили і засоби, утримання особового складу, озброєння та спорядження Україна буде покривати самостійно без витрат з боку НАТО, включаючи розгортання і повернення з району проведення операції.

Вказується також, що НАТО не буде забезпечувати будь-які компенсаційні виплати чи відшкодування Україні за залучення її сил і засобів в операції "Океанський щит".

Зараз ви читаєте новину «Україна направила фрегат "Сагайдачний" боротися з сомалійськими піратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути