середа, 12 вересня 2012 21:51

Угоду про асоціацію ЄС з Україною не підпишуть, доки Тимошенко й Луценко в тюрмі?

Угоду про асоціацію ЄС з Україною не підпишуть, доки Тимошенко й Луценко в тюрмі?
Ратифікація Угоди може відбутися тільки в тому випадку, якщо Україна виконає всі необхідні вимоги. Фото: obozrevatel.com

Європейський парламент рекомендує Раді ЄС підписати та ратифікувати Угоду про асоціацію з Києвом тільки після того, як Україна виконає необхідні вимоги, серед яких - припинення переслідування опозиції.

Мова про це йде в доповіді, проголосованій у середу в Страсбурзі в ході пленарного засідання Європейського парламенту. Доповідачем виступив глава комітету Європарламенту з питань закордонних справ Елмар Брок.

Зокрема, в пункті 54, присвяченому Україні, зазначається, що Угода про асоціацію була парафована.

"Його підписання і ратифікація може відбутися тільки в тому випадку, якщо Україна виконає всі необхідні вимоги, тобто, якщо буде гарантовано повагу прав меншин, забезпечене верховенство права за допомогою зміцнення стабільності, незалежності та ефективності відповідних інституцій, якщо буде продемонстровано повагу прав і припинення переслідування опозиції, щоб таким чином була створена справді плюралістична демократія", - говориться в документі.

У цьому зв'язку в доповіді міститься заклик до верховного представника ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон і всієї Єврокомісії гарантувати достатні фінансові кошти для підтримки додаткової наглядової комісії на майбутніх парламентських виборах в Україні.

Крім того, Європейський парламент закликає Верховну Раду України внести поправки в Кримінальний кодекс у статті, які "сходять до часів Радянського Союзу, за допомогою виключення кримінальних санкцій за політичні дії державних чиновників, які діяли в якості офіційних осіб".

Зараз ви читаєте новину «Угоду про асоціацію ЄС з Україною не підпишуть, доки Тимошенко й Луценко в тюрмі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути