вівторок, 10 вересня 2013 13:55

УДАР вимагає реакції генпрокура на збори комуністів щодо референдуму

УДАР вимагає реакції генпрокура на збори комуністів щодо референдуму
Фото: 24tv.ua

УДАР вимагає від генпрокура та голови ЦВК відреагувати на незаконне проведення зборів щодо референдуму про вступ України до Митного союзу

Про це повідомляє прес-служба партії.

"УДАР вимагає від Генпрокурора Віктора Пшонки та голови ЦВК Михайла Охендовського відреагувати на порушення, з якими відбувалися так звані збори громадян щодо референдуму про вступ України до Митного Союзу. Відповідні депутатські звернення за підписом голови фракції УДАР Віталія Кличка скеровані керівникам обох відомств", - йдеться в повідомленні.

В зверненнях зазначається, що 8 вересня на стадіоні "Спартак" у Київі представники Комуністичної партії України та громадського об'єднання "Український вибір" провели збори, які намагаються видати за збори громадян стосовно проведення всеукраїнського референдуму з питання приєднання України до Митного союзу. Разом із тим, відповідно до ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва, КПУ заборонено проводити такі збори стосовно вступу України до Митного союзу. Попри це, КПУ провела такі збори, чим вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 382 КК України.

В "УДАРі" також наголошують, що вказані збори громадян не підпадають під ознаки зборів громадян щодо ініціювання всеукраїнського референдуму також з інших підстав. Зокрема, всупереч закону "Про всеукраїнський референдум" на вказані збори протиправно не було допущено громадян України, представників засобів масової інформації та державного виконавця і ці факти задокументовані викликаними на місце події співробітниками ГУ МВС України в м. Києві. "Недопуск на вказані збори громадян України, журналістів та державного виконавця є відверто протиправними", - зазначається в зверненнях.

Зараз ви читаєте новину «УДАР вимагає реакції генпрокура на збори комуністів щодо референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути