четвер, 16 травня 2013 20:16

У Януковича є фобія перед публічним спілкуванням — експерт про візит до Ради

У Януковича є фобія перед публічним спілкуванням — експерт про візит до Ради
Сергій Таран. Фото: ua.golos.ua

У президента України Віктора Януковича є певна фобія перед публічним спілкування, що ще раз підкреслив його візит до парламенту.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи мовчазний і кількахвилинний візит президента до Ради.

На думку Тарана візит президента мав би бути спрямований на діалог. "Звичайно, що це не є нормальним. Річ в тім, що навіть день уряду не відбувається в Верховній Раді, і прем'єр-міністр давно вже не відповідає на питання від депутатів, як і  кожний міністр", - висловив думку політолог.

Водночас, він наголосив, що Верховна Рада має налагодити механізми співпраці між опозиційними силами та провладними. "Проблема нинішнього складу парламенту в тому, що там немає реальних механізмів співпраці між владою та опозицією. Не відбувається діалогу взагалі, а якщо такий відбувається, то в напів-цивілізованих формах, як блокування, вигуки і тому подібне", - переконаний Таран.

Також, експерт підкреслив, що навіть, якщо до парламенту приходить представник виконавчої гілки, все переростає в конфлікт.

"Проблема полягає в тому, аби були вирішені регламентаційні, конституційні можливості для спілкування між владою та опозиційними силами. Зараз є вакуум у спілкуванні між ними. А коли хтось із виконавчої влади таки доходить до парламенту, то завжди виростає скандал", - висловив переконання політолог.

"Але це означає, що спілкування має бути більше, і щоби воно набуло цивілізованої форми", - додав він.

Відповідаючи на питання, чи продовжуватиметься так й надалі, він сказав: "Поки так. У нинішньої влади та у Януковича, зокрема, є фобія перед публічним спілкуванням, він не любить публічних спілкувань. Тому, схоже, що таки така тенденція буде зберігатися".

Нагадаємо, вчора президент України Віктор Янукович прийшов до парламенту на церемонію прийняття присяги суддями КС. Лідер "УДАРу" Віталій Кличко заявив, що візит президента до парламенту, куди Янукович приїхав на кілька хвилин на складання присяги суддями Конституційного Суду, був ритуальним.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича є фобія перед публічним спілкуванням — експерт про візит до Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути