середа, 15 травня 2013 16:18

Опозиціонери 5 хвилин надривались зі своїм "Юлі-волю!" перед Януковичем
20

Фото: Фото: gazeta.ua

Біля паркану, через який на територію Верховної Ради заїжджають машини керівництва парламенту, стоять п'ятеро охоронців президента Віктора Януковича. У середу вранці чекають на його приїзд. Янукович має бути присутнім на засіданні Верховної Ради. Тут повинні прийняти присягу двоє новопризначених суддів Конституційного суду — Олександр Тупицький та Олександр Литвинов.

Охоронці озираються. Неподалік них розмовляє троє міліціонерів. Такі є групки - через кожні 5-7 метрів по всьому периметру. Депутати проходять повз них, не звертаючи уваги. Заходять до будівлі. На другому поверсі в кулуарах реєструються. Нардепи із "Батьківщини" вдягнені у білі футболки "Юлі — волю!" із зображенням екс-прем'єра за ґратами.

- Так Януковича зустрічатимемо, - всміхається Володимир Ар'єв.

- А сюрприз йому приготували? - запитують журналісти.

- Подивимось, - відмахується той і заходить до сесійної зали.

Спікер Володимир Рибак відкриває ранкове засідання. Просить привітати депутата з УДАРу Ірину Геращенко із днем народження. "Ударівці" встають, разом із залом аплодують. Віталій Кличко вручає Геращенко букет білих троянд, а лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк — червоних. Далі парламентарі оплесками вітають ще "регіонала" Миколу Джигу, у якого теж день народження. Йому букет дарує лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. Півгодини депутати по черзі роблять заяви від фракцій. Третім виступає депутат з "Батьківщини" Геннадій Москаль.

- Вибрики, які влаштовує влада в обласних центрах – це квіточки порівняно з тим, що сьогодні відбувається в місті Києві, як влада готується до анонсованого на 18 травня мітингу на Європейській площі, - кричить з трибуни. - Влада настільки сьогодні боїться власного народу, щоб, не дай Бог, марш опозиції не відбувся в напрямку Адміністрації Президента, то по вулиці Грушевського здерли асфальтове покриття, зібрали всю техніку з усіх регіонів України. Систематично вчиняються напади на представників опозиції, які роздають агітаційну продукцію в різних місцях Києва. Біля місць проведення мітингу, на Європейській площі і поблизу КМДА планувала проведення різноманітних конкурсів, у тому числі, із залученням дітей, автогонки, мітинги по легалізації марихуани та різного роду гей-паради. Шановні, ті, хто організовує антифашистські мітинги, фашисти розстрілювали гомосексуалістів і наркоманів. Тому прошу учасників антифашистського мітингу взяти у свої ряди дану соціальну групу, які виступають за легалізацію своїх прав.

Опозиціонери аплодують. По завершенню виступів Рибак оголошує, що на засіданні присутній президент Віктор Янукович. Той виходить в зал. "Регіонали" підводяться, хвилину аплодують стоячи. Опозиціонери над своїм сектором розгортають плакат: "Ні політичним репресіям!" із зображенням Тимошенко, трясуть його.

- Юлі волю! - скандують.

Президент сідає на місце, криво всміхається. Дивиться на ложу уряду. Там сидять прем'єр Микола Азаров та його перший зам Сергій Арбузов. Рибак запрошує Тупицького та Литвинова по черзі прийняти присягу. "Регіонали" знову аплодують. Президент та прем'єр виходять з зали. Вони тут пробули п'ять хвилин.

- Банду геть! - вигукують їм в спини опозиціонери. - Ганьба!

Депутати йдуть на перерву за вимогою "Батьківщини" та УДАРу. На нараді у спікера лідери фракцій домовляються, що сьогодні не розглядатимуть питання по призначенню виборів у проблемних округах. Зроблять це наступного тижня, коли робоча група напрацює спільний законопроект.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонери 5 хвилин надривались зі своїм "Юлі-волю!" перед Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути