середа, 27 лютого 2013 21:45

У Вінниці хочуть іти до Європи без репресій і Януковича
9

Фото: Фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК

27 лютого о 17.00 на площі Театральній у Вінниці провели акцію протесту "У Європу без політичних репресій і Януковича". Тримали в руках прапори "Батьківщини" та національні.

Активісти партії роздавали друковану продукцію в 3-х ятках. Прийшло близько 150 протестувальників, більшість - похилого віку.

"Молодь не ходить на такі акції, бо їм гроші треба. А ми тут за ідею стоїмо. Як покличуть, так і йдемо. Частіше б приходили, але не звуть. Кажуть, із Києва йдуть розпорядження, коли і що проводити", - зауважила 60-річна вінничанка Олена Фаренюк.

Після проспіваного Гімну України, ввімкнули запис виступу Олександра Турчинова у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україну — в Європу, Януковича — в ж ..у" - опозиція платила людям за мітинг

На зупинці трамваю Наталія Будник перемовлялася зі своєю подругою: "Ти чула, хто це говорить? Турчинов? Оце той спокійний і врівноважений пастор так верещить? Видно, добряче дістав його Янукович. Напевне, хоче, щоб Юльку випустили, бо сам не справляється".

Спікери акції виказували стурбованість ситуацією в Україні.

"Дивлюся на покрівлі будинків, на яких сидять ворони. Вони прилетіли до нас на мітинг. Скоріше за все, вони теж незадоволені владою, бо прилетіли голодні. Хочуть почути, як ми і їх, тварин, будемо захищати. А ми спроможні це зробити великою громадою. Три роки президент у владі. А таке враження, що вічно. Населення стає менше, безробітних більше. За три роки закрилося 300 лікарень, 900 шкіл. Генералам міліції та прокуратури збільшили зарплати на 6 мільярдів, за які можна було побудувати 311 районних шкіл. Усі проведені реформи довели народ до зубожіння. Тоді як утримання президента обходиться нам щодня у 1,2 млн грн. А якщо за три роки - то це більше мільярда", - обурювалася голова Вінницької обласної партійної організації "Батьківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині "похоронили Якунєвіча"

Закінчила виступ згадкою про Юлію Тимошенко, що вже 600 днів знаходиться за гратами: "Вона сидить нізащо. Частина справ по ЄЕСУ закрита, бо немає складу злочину. Влада буде змушена її відпустити. Юлі - волю!"

"Юлі - волю!", - скандували протестувальники.

70-річна Людмила Римар зауважила, що 4 місяці мітингувала у Києві, коли Тимошенко посадили.

"А потім у Харків їздила, вітати з днем народження. Я хоч завтра поїхала б її підтримати. А як у Київ на протести поїдемо, хочу взяти з собою ще зо 15 пенсіонерів. Я їм усе покажу, доведу і до Майдану, і до Ради. Куди треба. А того президентського вертольота зірвала б гранатою, якби у мене така була. Він же людей вбиває нізащо. Такий президент нам не потрібен! А люди сплять, нічого не роблять. Треба частіше мітинги збирати, збурювати народ, піднімати. Незадоволених багато!", - запевнила вона.

Наприкінці знову співали Гімн, дехто тримав руку на серці.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці хочуть іти до Європи без репресій і Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути