вівторок, 25 червня 2013 10:52

У Вільнюсі важливо було б підписати асоціативний Договір ЄС із Україною - глава МЗС Латвії

У Вільнюсі важливо було б підписати асоціативний Договір ЄС із Україною - глава МЗС Латвії
Рінкевич вважає, що для Угоди Україна повинна домогтися провадження правових принципів у держуправлінні і судовій системі. Фото: bnn-news.ru

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич на засіданні Ради ЄС із закордонних справ у Люксембурзі вказав, що на майбутньому саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі важливо було б підписати асоціативний Договір ЄС із Україною, повідомили у прес-центрі МЗС.

Рінкевич зазначив, що для цього Україна повинна домогтися прогресу у впровадженні та зміцненні демократичних і правових принципів у держуправлінні і судовій системі.

Глави МЗС країн ЄС у Люксембурзі обговорили підготовку до майбутнього у листопаді 2013 року у Вільнюсі саміту "Східного партнерства".

Під час саміту планується парафувати асоціативні договори ЄС із Молдовою, Грузією та Вірменією. Рінкевич вважає, що вже зараз необхідно намітити головні завдання, які належить виконати після вільнюського саміту, з урахуванням інтересів і бажань кожної країни-партнера ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сьогодні Україна ще не готова до асоціації з ЄС - глава МЗС Польщі

Глави МЗС країн ЄС домовилися тимчасово призупинити заборону на в'їзд до ЄС для міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея, висловивши надію на те, що на запланованій на 22 липня зустрічі міністрів закордонних справ ЄС та країн "Східного партнерства" у Брюсселі можливо буде прямо обговорити з білоруською стороною широке коло питань, включаючи дотримання політичних свобод і звільнення політв'язнів у Білорусі.

"Це важливий крок у поліпшенні діалогу ЄС і Білорусі", - підкреслив Рінкевич.

На засіданні міністри обговорили також питання змін клімату, зазначивши значення "кліматичної дипломатії ЄС", і ситуацію в Афганістані.

Зараз ви читаєте новину «У Вільнюсі важливо було б підписати асоціативний Договір ЄС із Україною - глава МЗС Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути