пʼятниця, 22 липня 2011 15:11

У Тягнибока вважають, що "Наша Україна" - мілко, а Тимошенко та Яценюк - якраз

У Тягнибока вважають, що "Наша Україна" - мілко, а Тимошенко та Яценюк - якраз

Серйозна розмова про узгодження дій опозиції під час парламентських виборів 2012 року відбудеться тоді, коли за круглий стіл переговорів сядуть Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив керівник прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

Політик спрогнозував, що, навіть якщо прохідна планка буде піднята до 5%, за партійними списками до наступного парламенту мають шанс пройти три опозиційні сили: "Батьківщина", "Фронт змін" і ВО "Свобода".

"Тому якщо лідери "Батьківщини" та "Фронту змін" нас покличуть на розмову, ми підемо", - зазначив Сиротюк.

Разом з тим, говорячи про перспективу співпраці із "Нашою Україною", націоналіст запропонував, аби представники цієї партії відмовились від партійного списку, адже "Наша Україна" все одно не проходить до ВР".

"Нашоукраїнці" можуть закликати голосувати за партійні списки або "Батьківщини", або "Фронту змін", або "Свободи". Вони можуть заявити, що не йдуть на вибори, тому що не проходять і не хочуть відбирати голосів в інших опозиційних сил", - припустив "свободівець".

Натомість, за його словами, "нашоукраїнці" можуть виставити, як мажоритарників, своїх двоє-троє заслужених людей і попросити "свободівців" підтримати їх в округах.

"Якщо ж вони будуть відбирати у нас голоси за партійними списками, висувати своїх кандидатів на тих округах, де "Свобода" має тотальну перевагу, тоді ми не будемо розуміти їхніх аргументів", - резюмував Сиротюк.

Нагадаємо, 12 липня партія "Наша Україна" провела ініційоване нею обговорення майбутнього законопроекту про вибори, а також переговори між опозиційними силами відносно їхньої координованої участі на парламентських виборах 2012 року. У круглому столі взяли участь представники Української народної партії, Конгресу українських націоналістів, Всеукраїнського об'єднання "Свобода", Партії захисників вітчизни, Української партії, УРП "Собор", Республікансько-християнської партії та Української соціал-демократичної партії.

Зараз ви читаєте новину «У Тягнибока вважають, що "Наша Україна" - мілко, а Тимошенко та Яценюк - якраз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути