вівторок, 20 грудня 2011 17:00

У Тернополі мають намір увіковічити Сталіна і Гітлера на колінах

У Тернополі мають намір увіковічити Сталіна і Гітлера на колінах

У Тернополі хочуть поставити  пам'ятник  Іосіфу Сталіну та Адольфу Гітлеру.  Цей монумент планують назвати  "Кати українського народу".

Про це Gazeta.ua заявив депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна.

За словами політика, сьогодні він вніс цю пропозицію на обговорення тернопільської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як хрести, так треба пам'ятники Сталіну у кожному селі ставити" - у Компартії розійшлися не на жарт

"На пам'ятнику має бути бронзова табличка з текстом  договору від 28 вересня 1938 року  "Про дружбу", підписаним між Сталіним та Гітлером", - зауважив Барна.

Він уточнив, що ідею такого пам'ятника подала група тернопільських та львівських скульпторів. За  ескізами митців, Гітлер і Сталін стоять на колінах перед українським народом.

"Сталін і Гітлер - два кати, які вбили й замордували  половину населення України. Й ця меморіальна композиція має нагадувати нам про страшні злочини комунізму та фашизму", - відзначив Барна.

За його словами, у разі схвалення проекту, планується відкрити цей меморіальний комплекс до 8 травня – європейського Дня перемоги над фашизмом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Івано-Франківську просять пам'ятник для Гітлера

Водночас, відповідаючи на запитання кореспондента Gazeta.ua про те, за чий кошт, у разі схвалення ідеї тернопільською громадою, буде встановлено монумент, Барна заявив: "Звичайно, за меценатські кошти. Якщо і далі будуть продовжуватись тероризм з боку Комуністичної партії, а також спроби з боку владних інституцій популяризувати особистість Сталіна, то ми беремо на себе зобов'язання втілити проект встановлення пам'ятника катам українського народу - Гітлеру і Сталіну".

Також на стадії обговорення перебуває вибір місця для монумента у Тернополі.

"Ми різні варіанти розглядали. Напевно, цю композицію буде встановлено поблизу Меморіалу жертв політичних репресій - це у центральній частині міста", - уточнив Барна.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі мають намір увіковічити Сталіна і Гітлера на колінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути