субота, 23 лютого 2013 12:38

У "Свободі" заперечили, що "регіонали" ними користуються

У "Свободі" заперечили, що "регіонали" ними користуються
Юрія Сиротюк обурився, що "Свободу" постійно звинувачуть у "заговорах". Фото: lb.ua

У ЗМІ з'явилася інформація, що Партія регіонів має намір позбавити депутатських мандатів декілька депутатів-бізнесменів: їх можуть замінити реальними "голосувальниками". Для цього, за інформацією джерел, вже розроблена спеціальна схема.

Днями представник фракції ВО "Свобода"Михайло Блавацький направив запит спікеру Верховної Ради Володимиру Рибаку з вимогою звернутися до суду з позовом про позбавлення Андрія Веревського статусу народного депутата-регіонала. Причина - незаконне поєднання депутатської та підприємницької діяльності.

Народний депутат від фракції "Свобода" Юрій Сиротюк запевнив Gazeta.ua, що подібна інформація є абсолютно абсурдною, а "свободівці" своїми запитами мають на меті лише змусити нардепів діяти за законами.

"Ви кажете, що "регіонали" позбавляють себе влади руками опозиції? То ми все будемо робити, щоби позбавити їх влади, щоби кожен депутат Верховної Ради діяв згідно з Конституцією та статусом народного депутата!", - запевнив Сиротюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" хочуть позбутися прогульників Іванющенка та Веревського руками опозиції

Він розповів, що Михайло Блавацький неодноразово вже розкривав різноманітні корупційні схеми. Цього разу у своєму позові він так само має на меті змусити нардепа діяти за законом.

"Наскільки мені відомо, у позові Блавацького сказано,що депутат Веревський всупереч українському законодавству займає посади у комерційних підприємствах, - розповів "свободівець". - Кожен такий випадок треба розглядати. Бо в Україну треба повернути парламентаризм. Парламентаризм без того, щоби дотримуватися чітко норм і законів, неможливий. А будувати якісь змовницькі версії, що хтось чиїмись руками щось робить, то ми в теорію змов не бавимося".

Він додав: "Кожен випадок порушення з боку Партії регіонів, окремих депутатів — ми будемо всіх смикати, бо це наші опоненти і ми хочемо, щоби вони швидше втратили владу. Ми хочемо, щоби  Україна нарешті могла нормально розвиватися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найбільше людей обурило, що Мірошниченко — не місцевий", - голова Охтирки

"Я теж написав кілька запитів, про те, що члени Партії регіонів причетні до корупційних якихось речей. То що, я таким чином виконую чиєсь завдання?, - обурився Сиротюк. - Те, що ми робимо, всі розглядають це через якусь призму, що це, мовляв, комусь цікаво".

На переконання нардепа, дивно було би, якби "свободівці" навпаки захищали якогось депутата- порушника. "Ми постійно говоримо про якісь порушення членів ПР і вимагаємо від правоохоронних органів їх притягнути до відповідальності", - запевнив він.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" заперечили, що "регіонали" ними користуються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути