середа, 16 січня 2013 03:16

У "Свободі" пояснили, чому голосували за скерування наших військових в Африку

У "Свободі" пояснили, чому голосували за скерування наших військових в Африку
Фото: ak-inzt.net

Фракція ВО "Свободи" підтримала скерування українських миротворців до Кот-д'Івуару.

Народні депутати від цієї політсили Михайло Головко та Олексій Кайда пояснили своє рішення "жалюгідним станом Збройних сил України"  та недофінансованістю армії.

Про це вони сьогодні повідомили у Тернополі.

"Це питання ідеологічне. "Свобода" виступає за сильну, боєздатну армію. За те, щоб мати війська, які будуть охороняти українців. На жаль, Збройні Сили України перебувають у жалюгідному стані. Солдати за всю військову службу ні разу автомата у руці не тримали, ні разу не стріляли, із саперними лопатами присяги приймають.  Усе йде до повної деморалізації військ, скорочення чисельності. Фінансування внутрішніх військ уже більше, ніж збройних сил.  Від кого держава обороняється – від зовнішнього противника чи власного народу?", - здивувався нардеп Михайло Головко.

Він запевнив, що в Африці наші військові отримають високі зарплати.

"Якщо армія не бере участь у різних військових діях, вона втрачає профпригодність і професійну здатність. Місія ООН виділяє кошти. І кожен солдат залюбки і з радістю туди поїде. Бо отримавши цей контракт, він зможе нормально заробити і отримати належний професійний досвід. Крім того, це піднімає статус Збройних сил України на міжнародному рівні, що наші миротворці беруть участь у таких миротворчих акціях", - заявив Головко.

Екс-голова Тернопільської облради, нардеп Олексій Кайда уточнив, що українська армія профінансована лише на 40% від потреби.

"Армія повинна бути боєздатною. Якщо зараз розібратися, то вона профінансована на 40% від потреби. Це прописано у бюджеті на 2013 рік.  Якщо підняти фінансування тої ж адміністрації президента за минулі роки --на закупівлю товарів і послуг ішло 1 мільйон 700 тисяч гривень у день. Оце соціальний пакет. А армія недофінансована на 60%. Високі зарплати у військових, які будуть служити в Кот-д'Івуарі. Хоч невелика кількість українських сімей буде забезпечена. Крім того, не треба рівняти Кот-д'Івуар з Афганістаном. В Афганістан людей кидали, як у м'ясорубку. А тут люди самі виявляють бажання їхати туди, це контракт", - розповів Кайда.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" пояснили, чому голосували за скерування наших військових в Африку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути