пʼятниця, 31 серпня 2012 23:31

У Русі розповіли, як влада Януковича вороже ставиться до української діаспори

У Русі розповіли, як влада Януковича вороже ставиться до української діаспори
Іван Крулько поскаржився на ставлення чинної влади в Україні до діаспори. Фото: nru.org.ua

Сьогодні держава Україна мало уваги приділяє проблемам української діаспори. Більше того, остання переконана, що у зв'язку з політичними переслідуваннями лідерів української опозиції парламентські вибори не будуть чесними і прозорими.

Про це Gazeta.ua розповів голова Молодого Народного Руху Іван Крулько, коментуючи перебіг ІІ Форуму молоді української діаспори, який цього року відбувся у Львові.

"Якщо минулого року Форум молоді української діаспори відбувався за підтримки гранту президента України, який був отриманий ще за попередньої влади, то нинішня влада абсолютно не взяла участі в тому, щоб якимось чином сприяти в організації ІІ Форуму", - сказав Крулько.

За словами політика, це свідчить про те, що нинішня влада сприймає діаспорян не як своїх партнерів, не як лобістів українських інтересів за кордоном, а як своїх противників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виборах до ВР очікується "молодий десант" української діаспори

"Цьому є дуже просте пояснення: молоді діаспоряни, як і вся українська діаспора, сповідують інші цінності, відмінні від тих, які сповідує нинішня влада", - вважає він.

Крулько також зауважив, що українська молодь закордоном висловлює тривогу у зв'язку з тими процесами, які відбуваються в Україні, особливо що стосуються проблем згортання демократії, прав і свобод людей. Зокрема, неодноразово лунали запитання з приводу політичних переслідувань Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

"Закордонні українці переконані в тому, що ці справи дуже негативно впливають на міжнародний імідж України, що у зв'язку з політичними переслідуваннями лідерів української опозиції вибори не вважатимуться чесними і прозорими", - підсумував Крулько.

Зараз ви читаєте новину «У Русі розповіли, як влада Януковича вороже ставиться до української діаспори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути