неділя, 15 липня 2012 14:07

У Аргентині діаспора стала на захист української мови

У суботу в столиці Аргентини Буенос Айресі відбулася демонстрація на захист української мови. Про це порталу української діаспори VIDIA повідомили організатори протестної акції, активісти Української центральної репрезентації в Аргентині.

Протестна акція проти "мовного" закону відбулася у два етапи: представники української діаспори зібрались з мітингом біля столичного пам'ятника Тарасу Шевченку, а згодом вирушили пікетувати посольство України в Аргентині.

Як повідомляється, у заходах взяли участь більше 100 людей. А загалом понад 300 українців того ж дня поставили свої підписи на підтримку рідної мови у книзі, яку разом з листом передали президенту Віктору Януковичу через посольство.

"Українська мова є єдиною державною мовою в Україні, згідно з Конституцією України, і це буде відстоюватися в Україні і за кордоном",- йдеться у зверненні.

У неділю в усіх українських церквах будуть молитися за рідну мову, а також українці Буенос Айреса зберуться на "Aкт на захист української мови і культури".

Раніше українська діаспора планувала пікетувати 9 дипустанов України. Таким чином, з додатковою протестною акцією в Аргентині, загалом відбудеться 10 пікетів українських консульств та посольств.

11 липня діаспора пікетувала дипустанови України у Нью-Йорку, Франкфурті, Празі, Лондоні, Гамбурзі та Парижі. Раніше пікет посольства України відбувся у Вільнюсі. 15 липня протест відбудеться у Чикаго, а 18 липня українці прийдуть під дипломатичне представництво України у Торонто.

Зараз ви читаєте новину «У Аргентині діаспора стала на захист української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути