понеділок, 19 вересня 2016 14:13

У разі провалу бюджетного процесу наслідком має стати відставка уряду - Хомутиннік

У разі провалу бюджетного процесу наслідком має стати відставка уряду - Хомутиннік

Бюджет на 2017 рік – це тест для уряду, і в разі провалу бюджетного процесу наслідком має стати відставка Кабінету міністрів України. Про це під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій у парламенті заявив голова депутатської групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік.

"Бюджет на 2017 рік – це тест для уряду. І провал бюджету буде означати провал діяльності як фінансово-економічного блоку уряду, так і уряду в цілому, наслідком чого має стати його відставка. Попередній аналіз свідчить, що дохідна база проекту Держбюджету на 2017 рік розрахована на завищених макропоказниках. Яким коштом? Завдяки запланованому на 3% підвищенню ВВП. Попередній уряд робив такі самі фокуси, коли до бюджету закладали завищені макроекономічні показники. Тому сьогодні держава втрачає більш як 10 млрд грн тільки через прорахунки в макроекономічних показниках, і ще 17 через повний провал приватизації. Це призведе до того, що цього року бюджет недоотримає близько 25-30 млрд грн доходів", - пояснив нардеп.

Він також назвав принципові позиції в проекті бюджету-2017, на яких наполягатиме депутатська група "Партія "Відродження".

"Збільшення соціальних показників бюджету має відбуватися на рівень збільшення інфляційних процесів та збільшення споживчих цін. Уряд підтверджує, що споживчі ціни зросли за 2014-2016 роки майже на 70%. Натомісць заробітна плата за цими показниками збільшилася на 20%. Ми будемо вимагати пропорційного збільшення всіх соціальних видатків принаймні в 1,5 разу. Те ж стосується видатків на місцеві бюджети, вони мають бути забезпечені реальними доходами в повному обсязі", - додав Віталій Хомутиннік.

Зараз ви читаєте новину «У разі провалу бюджетного процесу наслідком має стати відставка уряду - Хомутиннік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути