вівторок, 06 грудня 2016 16:07

У Раді зробили перший крок до "доторканності" Новинського

У Раді зробили перший крок до "доторканності" Новинського
УНІАН

Регламентний комітет парламенту не зміг визнати законним подання генпрокурора на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. Однак дав можливість спікерові винести це питання на розгляд парламенту.

Відповідне рішення прийняли сьогодні.

Головуючий на засіданні Павло Пинзеник заявив, що рішення комітету направляється спікерові.

"Я підписую цей висновок, направляю його до голови Верховної Ради, який відповідно до регламенту визначає його подальше спрямування. Або на доопрацювання до Генеральної прокуратури, або до Верховної Ради для прийняття рішення. Наскільки мені відомо, буде прийняте саме друге рішення. І всі технічні можливості для цього наш комітет створив", - сказав депутат.

На засідання прийшли представники фракції "Самопоміч".

Депутат Єгор Соболєв заявив, що комітет 32-й день не міг прийняти рішення.

Після засідання комітету генпрокурор Юрій Луценко заявив: "Це відкриває можливості до прийняття об'єктивного і неупередженого рішення у залі Верховної Ради. Мені відома позиція Андрія Парубія, який вважає, що цю справу має розглядати суд - не комітет, ні навіть сесія".

За словами генпрокурора, комітет проходив "у дивній обстановці" і зробив "некоректні висновки про те, що у слідства немає доказів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу оголосили ще одну підозру

"Підозра одразу не буде вручена. Відбудеться перевручення підозр заочно Захарченку, Коряку, уже є нова підозра, вручена 21 листопада Януковичу. Після слідчих дій буде сформована остаточна підозра йому (Новинському. - Gazeta.ua). А далі - підготовка до вручення обвинувального акта і судового засідання", - додав Луценко.

Раніше спікер Андрій Парубій заявляв, що парламент має розглянути зняття недоторканності з депутата-"опоблоківця" цього тижня.

4 листопада Генпрокуратура написала подання про притягнення Новинського до кримінальної відповідальності. Йдеться про викрадення та незаконне позбавленні волі архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка.

Новинського звинувачують у причетності до спроби усунути з посади митрополита Української православної церкви Московського патріархату Володимира Сабодана. І допомозі у такий спосіб тодішньому президентові Вікторові Януковичу 2013 року здійснити переворот у ній.

Зараз ви читаєте новину «У Раді зробили перший крок до "доторканності" Новинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути