неділя, 09 вересня 2012 15:06

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Пшонки є багато питань до Тимошенко щодо справи про вбивство Щербаня

У Пшонки є багато питань до Тимошенко щодо справи про вбивство Щербаня
Пшонка: "Закінчиться її реабілітація і слідчі їй поставлять багато питань. Нікуди вона не піде від слідства". Фото: wek.com.ua

У Генпрокуратури є багато питань до екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко щодо справи про вбивство депутата Євгена Щербаня.

Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка в інтерв'ю "5 каналу".

"У плані розслідування цієї кримінальної справи є багато питань до Тимошенко. Є питання, в яких вона повинна пройти слідчі дії - допит, очні ставки. Ми говоримо про те, що до Тимошенко є у слідства питання у кримінальній справі вбивства Щербаня", - сказав Пшонка.

Він також зазначив, що проведення слідчих дій ускладнене, оскільки Тимошенко проходить реабілітацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щербань знав, що його "замовив" Лазаренко, але про Тимошенко нічого не говорив - Болдирєв

"Вона не хоче йти до суду і не хоче приймати слідчих. Закінчиться її реабілітація і слідчі їй поставлять багато питань. Нікуди вона не піде від слідства", - запевнив генпрокурор.

Нагадаємо, Тимошенко підозрюють в причетності до справи про вбивство Євгена Щербаня. Раніше перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що в прокуратури достатньо доказів того, що екс-прем'єр-міністр причетна до вбивства депутата.

Євген Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 р. в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Щербань, його дружина і механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. У ГПУ вважають, що замовником вбивства Щербаня в інтересах Юлії Тимошенко був ще один екс-прем'єр-міністр Павло Лазаренко.

Зараз ви читаєте новину «У Пшонки є багато питань до Тимошенко щодо справи про вбивство Щербаня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути