понеділок, 03 вересня 2012 21:46

"Це тільки посилює наше бажання покарати сім'ю Черновецького"

Автор: Фото: tsn.ua
 

У Києві напередодні було скоєно напад на офіс кандидата в депутати по мажоритарному округу від партії "УДАР" Олексія Давиденка. Сьогодні вранці стало відомо, що викрали машину депутата, ще раніше він повідомляв про напади під час зустрічей з виборцями. В інтерв'ю Gazeta.ua Давиденко поділився підозрами щодо природи і організатора нападів.

Коли почалися переслідування Вас і ваших соратників?

- На початку минулого тижня, як тільки я перейшов в активну стадію передвиборної кампанії - а саме почав проводити по 4-5 зустрічей у дворах Києва. Ми помітили, що почали з'являтися машини стеження за мною і керівниками мого штабу. Потім буквально на другий вечірній зустрічі ми побачили, що в машині сидять люди, які фіксують на фото і відео всі наші пересування, особи і номера наших машин. На наступний день, в середу 29 серпня, у вечірній час приїхали люди борцівського статури на трьох машинах і почали викрикувати погрози націоналістичного характеру, влаштовувати бійки, знімати зустріч з виборцями на телефони, провокувати на бійку. Ми змушені були припинити зустріч.

У п'ятницю вранці мої співробітники прийшли на роботу на підприємство і побачили, що офіс повністю перевернутий з ніг на голову. Причому, не взяли нічого цінного, крім системних блоків та установчих документів компанії. Пласкі монітори не взяли, телефони всі порозбивали об стінку, перевернули всі столи та стільці. Тобто влаштувалі погром. У цей момент ми зрозуміли, що все дуже серйозно, викликали міліцію і зафіксували те, що вийшов ось такий погром. Ми думали, що на цьому все закінчиться. А сьогодні приїхав о третій годині ночі зі штабу, пішов спати, вранці вийшов на вулицю і побачив, що машина відсутня.

Ви пов'язуєте ці напади з передвиборчою кампанією?

- За один тиждень у нас влаштували бійку на зустрічі, за нами щодня стежать, мені розгромили офіс компанії і вкрали машину. Ми це пов'язуємо тільки з одним - з тим, що почалася активна передвиборна кампанія і мабуть комусь із конкурентів не дуже подобається кандидат, який активно пересувається округом, районом і територією.

Ви сказали, що нападники вигукували націоналістичні гасла. Як Ви це трактуєте?

- Ми сподіваємося, що це не наші колеги з опозиції "Свобода", під яких явно хотіли бути схожі ці провокатори - вони були у вишиванках і говорили українською мовою. Це люди, що намагаються зіштовхнути лобами опозиційні сили.

Ви когось підозрюєте в діяльності проти Вас?

- Я на своїй сторінці в Facebook вже написав, що пов'язую це з кандидатом від "Партії регіонів" Олександром Супруненком, братом зятя Черновецького. Він також є кандидатом у депутати по 216-му округу в Києві, по якому йду я. Думаю, якщо вони не зупиняються перед тим, щоб громити приміщення і красти машини, то можуть не зупинитися перед тим, щоб зашкодити моїй родині і моїм соратникам. Тому я вирішив надати публічності цій ситуації - чесно і відкрито говорити, що такі провокації почалися вже за два місяці до виборів.

Ви раніше перетиналися з Супруненком?

- Я не знайомий з цією людиною. Ні з ним, ні з його братом. Я просто розумію, що при тих мільйонах, які вони вкрали у киян, у них достатньо грошей і для того, що б влаштувати погроми, в тому числі що б займатися фізичним усуненням. На лівому березі у нас систематично б'ють агітаторів. Вже другий тиждень агітаторів УДАРу б'ють в під'їздах, коли вони приносять передвиборну агітацію. Можна було б припустити, що це робили просто напидпітку. Але коли залазять в офіс і викрадають з-під будинку машину, то, зрозуміло, що це навмисно робиться якоюсь групою людей.

Чи піддавалися інші кандидати від УДАРу подібним нападам?

- Схоже, що такий нахабний і відвертий напад стався вперше. Але ж кампанія тільки почалася. Якщо за три дні громлять підприємство і крадуть машину, то зрозуміло, що може бути далі... У мене маленька дитина, дружина, друзі. Треба випереджати їх бажання і фінансові можливості так розправлятися з конкурентами.

Чи маєте Ви намір зробити офіційну заяву про переслідування?

- Віталій Кличко сьогодні офіційно звернувся до генпрокурора Пшонки та міністра внутрішніх справ по факту того, що чинять фактично фізичний тиск на мене і мою родину, і, що важливо, на моїх соратників. Стеження ведеться і за керівниками мого штабу, і за моїми технологами. Віталій звернувся особисто, я звернувся через засоби масової інформації. Ми також збираємося написати в ЦВК. І природно, що це тільки підсилює наше бажання не тільки боротися, але раз і назавжди покарати сім'ю Черновецького, щоб більше кияни не дізналися, що вона знову буде при владі.

Якими будуть Ваші подальші дії?

- Я зараз проводжу консультації, особисто розмовляв з Віталієм Кличком. Він мене повністю підтримує. Сказав, що відразу після бою особисто приїде в Дарницький і Дніпровський райони, де я агітую, для того, щоб посилено допомогти мені і не дати можливість цим людям піти у владу. Я вважаю, що для мене це зараз дуже важлива підтримка, тому що одна справа, коли я прошу людей підтримати нову силу, а інша справа, коли прийде всесвітньо відомий боксер і політик, якого знають люди.

На нових зустрічах Ви повідомляєте виборцям про розгром вашого офісу?

- Я на кожній зустрічі розповідаю людям про те що зробили Черновецький та Супруненко в місті Києві за останні шість років. Я вважаю, що це помста за те, що я говорю правду про те, які плачевні результати в 2012 році має місто Київ після правління команди Черновецького. Мені пропонували сьогодні зустрічі не проводити, але я відмовився від цієї пропозиції. Я вже провів три зустрічі і через півгодини проводитиму четверту. Я говорю не тільки про реформи, корупцію і про те, що ми будемо робити, але і про те, що чиниться тиск на кандидатів від опозиції і природно кажу людям, що вони повинні думати - якщо так розправляються з діючими депутатами Київради, то як будуть розправлятися з простими людьми у дворах?

Зараз ви читаєте новину «"Це тільки посилює наше бажання покарати сім'ю Черновецького" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути