вівторок, 25 червня 2013 12:09

У проблемні округи підуть "грошові мішки" - експерт

У проблемні округи підуть "грошові мішки" - експерт
Цибулько: "Колишні фіналісти виборчих перегонів будуть лише тінню свого попереднього успіху". Фото: kanivnews.at.ua

Політолог Володимир Цибулько вважає, що не потрібно дивитися на проблемні округи через призму минулих виборів.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Тому що є дуже багато "голодних" на мандати людей, таких собі вільних агентів із фінансами, певними структурами, які можна перетягнути в округ та реалізувати будь-який свій проект для перемоги. Не варто дивитися на фіналістів минулої кампанії. Я підозрюю, що можуть з'явитися настільки потужні кандидати у цих округах, що ті "випадуть в осад". Фіналісти будуть лише тінню свого попереднього успіху", - зазначив експерт.

За його словами, кандидати, які балотувалися минулого разу на проблемних округах, не переможуть на виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції розповіли, чому влада не хоче проводити вибори у п'яти округах восени

"Буде дуже велика концентрація фінансів, бо на округи підуть "грошові мішки" не залежно від того, хоче цього влада чи ні. На Партію регіонів треба дивитися не як на єдине ціле. Там є внутрішня конкуренція. Якщо тим кандидатам не вдасться заручитися прямою підтримкою від "Регіонів", наприклад, на Миколаївщині, то будуть паралельні претенденти. Вони все одно згодом прийдуть у Партію регіонів, але перед тим самовисуватимуться. Буде боротьба груп впливу, тобто не тільки конкурентність між нинішніми парламентськими та позапарламентськими партіями, але й усередині "регіоналів". Вона проявиться саме на цих п'яти чи семи округах. Принаймні Кабмін зареєстрував кошти на сім", - зауважив Цибулько.

Коментуючи заяву лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, що опозиція хоче провести вибори у проблемних округах восени, щоб зірвати підписання Угоди про асоціацію з ЄС, політолог наголосив: "Якщо вибори відбудуться пізніше, аніж за місяць до Вільнюса, то весь термін від їх проведення до саміту буде присвячений поливанню брудом не тільки української влади, але й держави у цілому. Може статися так, що егоїзм політиків суттєво вдарить по перспективі цілої країни. Тому вибори треба проводити таким чином, аби у кожної зі сторін був час не тільки аргументувати свої претензії до іншої, але й застосувати весь юридичний інструментарій, аби вихід із цієї кампанії був демонстративно-цивілізований. Європа має побачити, що в Україні діє закон, прозорі політичні принципи, українські партії є відповідальними та попри партійний егоїзм залишаються державними".

Зараз ви читаєте новину «У проблемні округи підуть "грошові мішки" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути