пʼятниця, 02 березня 2012 15:19

У президента запевнили, що Конституцію переписуватимуть на вимоги ПАРЄ

У президента запевнили, що Конституцію переписуватимуть на вимоги ПАРЄ

В Адміністрації президента України заявляють, що вже почали виконувати рекомендації резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи від 26 січня 2012 року.

Про це повідомила сьогодні на брифінгу радник президента - керівник головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації президента Марина Ставнійчук.

Вона нагадала, що в останній резолюції ПАРЄ було піднято цілу низку питань, пов'язаних зі змінами до Конституції Україні. "Парламентська асамблея Ради Європи у своїй останній резолюції закликає президента України, парламент невідкладно розпочати конституційний процес, закликає всі політичні сили - і провладні, і опозиційні - взяти участь в цьому процесі. При цьому Парламентська асамблея вітає ідею створення в Україні Конституційної асамблеї", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко про Конституційну асамблею: "Це салон ритуальних похоронних послуг"

Ставнійчук розповіла, що свої кандидатури до Конституційної асамблеї вже подали "литвинівці" і "регіонали". В Адміністрації президента також чекають кандидатур і від опозиційних партій.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не заблокує відсутність опозиціонерів роботу асамблеї, Ставнійчук зазначила, що, на її думку, пропозицію опозиційним силам взяти участь у роботі асамблеї слід залишити відкритою у тому випадку, якщо вони не подадуть свої кандидатури до 16 квітня, з тим, щоб вони могли включитися в роботу на будь-якому етапі. Вона також зазначила, що більшість членів комісії складуть вчені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича здивувала відмова опозиції брати участь у переписуванні Конституції

Наразі, за її словами, провідні вузи та інститути країни формують свої пропозиції, також готують свої кандидатури представники громадських організацій.

Зараз ви читаєте новину «У президента запевнили, що Конституцію переписуватимуть на вимоги ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути