понеділок, 28 листопада 2016 18:20

У першому кварталі 2017 року очікуємо рішення Стокгольмського арбітражу в справі проти "Газпрому" - Яценюк

Під час візиту до Брюсселя у понеділок, 28 листопада, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк зустрівся з віце-президентом Європейської Комісії Марошем Шефчовичем. По завершенні зустрічі лідер "Народного фронту" повідомив, що обговорювалися питання енергетичної безпеки.

 

Він нагадав, що українська сторона подала до суду на російський "Газпром": "У першому кварталі наступного року очікуємо фінальне рішення Стокгольмського арбітражу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це була диявольська спроба вбити наш народ. Але Україна не вмерла", - Яценюк

Арсеній Яценюк наголосив, що проект "Північний потік-2", проти якого виступала Україна, зараз заблокований. Рішення Європейської комісії про надання дозволу "Газпрому" на дозавантаження газогону OPAL "не відповідає Третьому енергетичному пакету і суперечить інтересам як України, Польщі і Словаччини, так і ЄС загалом".

 

"Необхідно в найкоротші терміни знайти рішення, оскільки Україна буде позбавлена до 20% транзиту російського газу територією України, так само як і Словаччина. І відповідно будуть зменшені доходи польських партнерів", - сказав лідер "Народного фронту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найбільше бажання - щоб українці перемогли агресора і були разом" - Яценюк

Він нагадав, що протягом двох років з допомогою Європейської комісії були підписані тристоронні угоди між Україною, Європейським Союзом та Російською Федерацією щодо зимового пакету і постачання газу: У цьому році ми сподіваємось, що це також вдасться".

Зараз ви читаєте новину «У першому кварталі 2017 року очікуємо рішення Стокгольмського арбітражу в справі проти "Газпрому" - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути