понеділок, 13 лютого 2012 10:52

У Партії регіонів заявили, що новий КПК дозволить уникнути свавілля прокурорів та слідчих

У Партії регіонів заявили, що новий КПК дозволить уникнути свавілля прокурорів та слідчих

Ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу дозволить Україні позбутися радянської репресивної системи, натомість перейти до новітньої концепції кримінальної юстиції.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це в ефірі ТВі заявила член парламентської фракції Партії регіонів, Комітету Верховної Ради з питань правосуддя Ірина Бережна.

"Проект нового Кримінально-процесуального кодексу є дуже прогресивним та реформаторським. По-перше, в ньому досить суттєво збільшено права адвоката і захисту, й натомість звужено права прокурорів. Вводиться така норма, як домашній арешт із застосуванням електронних засобів контролю, проведення відеоконференцій, внесення застави. Тобто людині не доведеться чекати в СІЗО, доки її справа розслідується у суді", - зауважила Бережна.

За словами народного депутата, прокурор також позбавляється права арештовувати майно та "вилучати будь-які речі без дозволу суду".

"Зараз прокурор може з власною постановою приїхати до офісного приміщення і без жодного пояснення вилучити величезну купу документів. Відповідно до нового КПК прокурор має мотивувати, який саме документ потрібно, чому та на який час. Адвокат, у свою чергу, може апелювати і казати: "Ні, я переконаний, що цей документ не має істотного значення". І вже після цього суддя ухвалює рішення", - додала парламентарій.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів заявили, що новий КПК дозволить уникнути свавілля прокурорів та слідчих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути