четвер, 17 березня 2011 18:52

У Партії регіонів бояться, що "сенсорний палець" Яценюка все зламає

У Партії регіонів бояться, що "сенсорний палець" Яценюка все зламає

Нова сенсорна система для голосування у Верховній Раді може вивести з ладу всю систему "Рада".

З таким припущенням виступив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, чи правда, що прийняття постанови про введення системи "Рада-3" затягують через те, що депутати не хочуть регулярно ходити до парламенту і голосувати там особисто, Колесніченко сказав, що досвід закордонних країн демонструє, що там зовсім інший засіб забезпечення голосування депутатів.

"Адже робота депутата не полягає у тому, щоб тільки тиснути на кнопки. Це було дуже важливо, коли були мажоритарники, коли вони відстоювали свої округи. Сьогодні ж, коли прийнято рішення фракції, депутати голосують відповідно до цього рішення. Це ми маємо розуміти, і воно так і відбувається", - уточнив "регіонал".

Він пояснив, що так не тому, що ніхто не хоче самостійно голосувати, а "тому що ніхто не хоче блокувати роботу парламенту заради процедури".

Разом з тим, говорячи про те, чи буде зрештою запроваджено систему "Рада-3", парламентарій зазначив, що є декілька чинників.

"По-перше, у нас немає рецензії на цю систему відповідних установ та організацій. По-друге, це питання треба виносити не у вигляді постанови, а у вигляді змін до регламенту, тобто проекту закону. Тут пан Литвин зробив не дуже вдалий крок", - зазначив Колесніченко.

Нардеп додав, що нинішня система "Рада" вже зношена і матеріально, і фізично, і морально.

"Сьогодні у парламенті хочуть не будувати нову систему, а підключити додатково до наявної системи ще більшу. Тут важко сказати, чим може це закінчитись. Це взагалі може вивести з ладу всю систему "Рада". А тоді вже виникне питання: як організувати роботу парламенту, і коли ми зможемо зробити цей ремонт? Тому тут є і технічні побоювання, і практичні", - резюмував "регіонал".

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада відправила на доопрацювання постанову про введення в дію модернізованої системи "Рада-3", що дозволяє голосувати лише особисто.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів бояться, що "сенсорний палець" Яценюка все зламає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути