середа, 25 травня 2016 11:17

У найближчій перспективі реалізації Мінських угод не бачу - Пайфер

У найближчій перспективі реалізації Мінських угод не бачу - Пайфер
Фото: inosmi.ru

Росія не хоче виконувати свої зобов'язання по Мінських домовленостях. Відтак їх реалізація неможлива.

Про це сказав колишній посол США в Україні Стівен Пайфер в інтерв'ю "Новом времени".

"Я не бачу реалізації цих угод у найближчій перспективі. Тому що не думаю, що їх імплементації хоче Москва. У Кремлі не йдуть на переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі, для цього потрібен тиск Заходу. Лідери сепаратистів також кажуть, що ніколи не допустять відновлення територіальної цілісності України, а це суть Мінських угод. Проте це єдиний договір, який у нас в буквальному сенсі слова є на столі і нам варто на нього орієнтуватися", - вважає екс-посол.

Пайфер упевнений, що Сполучені Штати не знімуть санкції проти Росії, допоки Кремль не виконає всі пункти Мінських домовленостей.

"Я абсолютно впевнений, що, поки Москва повністю не імплементує положення Мінська-2, Вашингтон не зніме санкції. Куди більш складна ситуація склалася в ЄС. Вони переглядають санкції кожні півроку. Ви повинні розуміти, що в ЄС є кілька країн, які хочуть повернутися до звичайних бізнес-відносин з Росією. У будь-якому випадку, я думаю, що санкції будуть продовжені, тому що це єдиний інструмент впливу на Росію. Захід буде стояти на захисті українських інтересів. Основним їх гарантом в ЄС залишається Ангела Меркель", - сказав Пайфер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенку бракує розуміння, як зберегти державу - Бутусов

Раніше колишній представник Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявив, що на вирішення конфлікту на Донбасі необхідно приблизно три-п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «У найближчій перспективі реалізації Мінських угод не бачу - Пайфер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути