вівторок, 02 вересня 2014 16:31

У МЗС розповіли, про що йшлося на переговорах у Мінську

У МЗС розповіли, про що йшлося на переговорах у Мінську

В рамках вчорашнього засідання контактної групи в Мінську сторони обмінялися пропозиціями щодо вирішення ключових питань, пов'язаних з ситуацією на сході України, зокрема, про двостороннє припинення вогню. Про це повідомив на брифінгу речник МЗС Євген Перебийніс.

"За тією інформацією, яка у нас є від учасників тристоронньої контактної групи, вчора на засіданні обговорювалися кілька найбільш важливих питань – це двостороннє припинення вогню, контроль на кордоні, звільнення заручників та забезпечення безпеки під час пересування гуманітарних вантажів на схід України. Сторони обмінялися своїми позиціями щодо вирішення цих питань", - зазначив він.

Перебийніс підкреслив, що переговори про доставку на схід України російської гуманітарної допомоги дійсно тривають.

"Питання з приводу можливої ​​доставки гуманітарної допомоги залізничним транспортом обговорюється. Станом на сьогоднішній день ми продовжуємо консультації і з російською стороною, і з Міжнародним комітетом Червоного Хреста з приводу визначення можливого пункту пропуску, через який буде доставлена ​​допомога, а також з приводу модальностей участі Міжнародного комітету Червоного Хреста в доставці, зберіганні і розподілі цієї допомоги", - сказав він.

За його словами, найближчим часом консультації будуть продовжені.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС розповіли, про що йшлося на переговорах у Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути