середа, 22 червня 2011 10:21

У Києві відбулась Всеукраїнська молитва за загиблими у війні

У Києві відбулась Всеукраїнська молитва за загиблими у війні

На Михайлівській площі Києва відбулась Всеукраїнська молитва пам'яті за загиблими у Другій світовій війні.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, молитву пам'яті очолили глави церков України.

Зокрема, перед учасниками акції виступив предстоятель УПЦ КП Філарет. Він сказав: "Війна була невипадковою. Вона була наслідком безбожної навали, яка нищила храми і духовність. Щоб навернути людей до віри, Господь допустив цю війну. Її результатом стала не лише перемога, але і навернення багатьох людей до Господа".

Після нього слово взяв глава УГКЦ Святослав. "Цей день закарбувався у пам'яті як День великої скорботи. У цей день відкрили свої обличчя два людиноненависницькі режими - фашистський та радянський. Це день Великої крові. Це день пам'яті сотень тисяч людей нашвидкуруч закатованих у сталінських таборах та кинутих у бій навіть без зброї. Голос крові безневинно вбитих кличе нас, щоб ми не дали себе роз'єднати і знову звести у сутичці", - зазначив глава УГКЦ.

Разом з тим, предстоятель Української автокефальної православної церкви Мефодій зазначив: "Якщо при владі люди, які абсолютно впевнені у своїй правоті, знають точно, що потрібно народу, то рано чи пізно обов'язково починається війна. Хай пам'ятають про дім, збудований на піску. Нам всім потрібно об'єднатись".

Крім того, на акції виступили рабин Всеукраїнського конгресу юдейських релігійних громад Ноель Асман, ординарій Луцької дієцезії Римо-католицької церкви єпископ Маркіян та керівники інших релігійних конфесій, у тому числі й представник УПЦ МП.

На подію не з'явився голова духовного Управління мусульман України Шейх Ахмед Тамім. За словами лідера партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка, він просто не встиг приїхати.

"Це найважливіша подія року. Звісно, після 20-ї річниці незалежності. Те, що всі конфесії об'єднались в єдиній молитві, - це знак до об'єднання всього українського народу... Я сам слізно просив релігійних лідерів країни об'єднатись заради цієї справи, і вони проявили мудрість", - сказав Яценюк.

Він зауважив, що провокацій під час мітингу не було.

На заході були присутні кілька тисяч людей. Багато з них тримали державні прапори з чорними траурними стрічками.

За словами одного з учасників мітингу, за півтори години роботи людям, які тримали прапори, обіцяли заплатити 45 грн. одразу після закінчення акції. Але деякі з організаторів платили по 25 грн., решту залишали собі.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбулась Всеукраїнська молитва за загиблими у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути