четвер, 19 травня 2011 17:47

У Києві прибрали ще один ринок, на цей раз зробили все тихо

У Києві прибрали ще один ринок, на цей раз зробили все тихо

Слідом за скандалом на "Лісовому" ринку на днях без шуму знесли продуктовий базар "Десна" на вул. Кибальчича в Деснянському районі Києва. Близько 40 торгових лотків вже розібрані.

Знесення МАФів пройшов мирно, без бійок, але підприємцям від цього не легше: закриті торгові точки, ліквідовані робочі місця. Та й бюджет міста втратив оплату за оренду - приміром, за два кіоски один з підприємців "Десни" платив на місяць 13 тисяч гривень.

"Через вісім місяців тут з'явиться триповерховий критий ринок, - сказав директор ринку Микола Лакіс. - На першому поверсі будуть 150 торгових місць для сільгосппродуктів, на верхніх поверхах приблизно по 100 місць речового ринку. Замовником будівництва є ТОВ "Ринок "Десна". Підприємців, які торгували в кіосках знесених, ми переселили у вільні, розташовані поруч, а деякі перейшли на ринок на вул. Ватутіна. Вісім місяців, поки збудується новий ринок, - це не так вже й довго. Орендна плата за місця в павільйоні не підвищиться".

Що робити в ті місяці, поки триватиме будівництво, підприємці не знають. Деякі торговці перебралися у вільні кіоски поруч зі знесеними, там їх нібито чіпати не будуть. Але є й такі, що й зовсім залишилися без робочого місця. Два роки тому їм обіцяли на час будівництва надати місця для торгівлі. Зараз вже ніхто нічого не обіцяє.

Нагадаємо, великий скандал вибухнув під час знесення ринку біля метро "Лісова". У результаті конфлікту близько 10 осіб отримай травми, кількох затримала міліція.

Зараз ви читаєте новину «У Києві прибрали ще один ринок, на цей раз зробили все тихо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути