четвер, 11 квітня 2013 20:38

У Харкові суд заборонив акцію "Вставай, Україно": опозиція обіцяє мітинг за будь-яких умов

У Харкові суд заборонив акцію "Вставай, Україно": опозиція обіцяє мітинг за будь-яких умов
Фото: frontzmin.ua

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Харківської міськради з вимогою заборонити марш і мітинг опозиції в рамках акції "Вставай, Україно!", запланований в місті на п'ятницю, 12 квітня. Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Згідно з повідомленням, міськрада мотивувала свою вимогу тим, що при проведенні акції можлива загроза громадському порядку. Проте в позові не вказано, як саме марш і мітинг буде цьому погрожувати.

Міськрада також посилається на те, що через акції з великою кількістю учасників може бути перевищений допустимий рівень шуму біля житлових будинків та місць відпочинку.

"Спроба заборонити акцію в Харкові є нічим іншим, як ще одним проявом страху влади перед народом", - наголошують у "Батьківщині", зазначивши, що акція опозиції відбудеться в Харкові "за будь-яких умов".

У марші опозиції запланована участь лідерів фракцій "Батьківщина" Арсенія Яценюка, "УДАР" - Віталія Кличка і "Свободи" - Олега Тягнибока.

Як повідомлялося, напередодні Харківська міськрада ухвалила рішення звернутися до суду з проханням заборонити опозиційну ходу в рамках акції "Вставай, Україно!" 12 квітня.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові суд заборонив акцію "Вставай, Україно": опозиція обіцяє мітинг за будь-яких умов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

208

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути