четвер, 22 серпня 2013 23:22

У Харкові суд заборонив акції "Свободи" в день приїзду Януковича

У Харкові суд заборонив акції "Свободи" в день приїзду Януковича
Фото: svoboda.org.ua

Харківський окружний адміністративний суд заборонив активістам обласної організації ВО "Свобода" проводити пікет на пл.Свободи і велозаїзд на честь Дня державного прапора України 23 серпня, в день приїзду до Харкова президента України Віктора Януковича.

"Формальна підстава для заборони, яка зазначена у рішеннях суду, що наш пікет і велозаїзд нібито будуть перешкоджати громадському порядку і роботі державної служби охорони щодо забезпечення охорони президента", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" прес-секретар ХОО "ВО" Свобода "Кирило Лукаш.

Він також зазначив, що "свободівці" мають намір все одно вийти на пл.Свободи о 10.00.

"Свободівці не були б свободівцями, якби в день приїзду Януковича ми не вийшли на площу, щоб висловити своє ставлення до його бездіяльності під час торговельної війни, яку Росія розпочала з Україною. Ми прийдемо на площу. Але якщо державні виконавці зачитають нам рішення суду про заборону, пікет проводити не будемо. Ми законослухняні громадяни", - сказав Лукаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Силовики затримали одного зі "штурмовиків" Святошинського райвідділу міліції

Він повідомив також, що кілька активістів ВО "Свобода", у тому числі і він, мають намір в індивідуальному порядку відзначити День державного прапора, їздячи по місту на велосипеді з прапором України.

"Однак масового організованого велозаїзду не буде, оскільки суд його заборонив", - підкреслив Лукаш.

У департаменті у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міської ради повідомили, що міськрада звернулася до суду з проханням заборонити проведення масових акцій 23 серпня не тільки ВО "Свобода", але і Компартії, яка планувала на честь 70-річчя визволення Харкова організувати в центральній частині міста хода "Парад переможців".

"Міськрада звернулася з проханням заборонити проведення масових акцій як "Свободі", так і комуністам. Підстави - абсолютно однакові. Яке рішення прийняв суд, я поки не знаю", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в департаменті у справах інформації та зв'язку.

Як повідомлялося, 23 серпня в Харків приїде президент України Віктор Янукович. У місті пройдуть святкові заходи, присвячені 70-річчю визволення від німецько-фашистських загарбників, Дня державного прапора України та Дню міста. У зв'язку з цим облуправління ДАІ звернулося до водіїв з проханням обмежити у цей день виїзд в центральну частину Харкова.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові суд заборонив акції "Свободи" в день приїзду Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути