четвер, 22 серпня 2013 21:47

У Львові хочуть встановити капличку в пам'ять про загиблих в Росії українців

У Львові хочуть встановити капличку в пам'ять про загиблих в Росії українців

Українська національна асамблея — Українська народна самооборона (УНА-УНСО) звернулась до Львівської міської ради з проханням надання дозволу на встановлення у Львові каплички в пам'ять про всіх українців, які загинули на території Росії.

Зокрема, як повідомив Gazeta.ua один із лідерів УНА-УНСО Ігор Мазур, його організація закликала депутатів Львівської міськради, як виразників інтересів громади Львова, у 80-ті роковини Голодомору надати дозвіл на встановлення каплички в сквері на розі вулиць Левицького та Івасюка.

За ідеєю націоналістів, там горітиме свічка в пам'ять про всіх загиблих українців. Також заплановано встановлення пам'ятного знаку на місці майбутньої каплиці.

"Мільйони українців впродовж всіх років "братньої дружби" гинули і гинуть в Росії.. Серед них і тисячі галичан, які були розстріляні під час репресій, загинули в засланнях, концтаборах, були вбиті "за нез'ясованих обставин". На жаль, і до тепер наші земляки гинуть на території Російської Федерації", - наголосив голова УНА-УНСО, герой України Юрій Шухевич.

У зв'язку з цим 23 серпня о 12:00 Львівська організація УНА-УНСО проводитиме пікетування Консульства Росії у Львові по вулиці Левицького, 95, з вимогою визнати Голодомор 1932-33 рр. геноцидом української нації.

Зараз ви читаєте новину «У Львові хочуть встановити капличку в пам'ять про загиблих в Росії українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути