четвер, 19 травня 2011 17:23

У Харкові націоналісти перетрусили в'єтнамські "гнізда"

У Харкові націоналісти перетрусили в'єтнамські "гнізда"

Організація "Патріот України" провела самостійну перевірку документів в одному із студентських гуртожитків Харківського політехнічного інституту (ХПІ), в якому за достовірною інформацією проживали нелегали - громадяни держави В'єтнам.

Як розповів пропагандивний референт "Патріоту України" Сергій Періков, активісти вирішили власними силами виявити нелегалів.

"Ми перевірили документи, і у жодного з цих людей не було паспорту України. Документів, які б дозволяли їм перебувати на території України, наприклад, віз теж у них не виявилось. При собі мали лише паспорти держави В'єтнам", - уточнив Періков.

За його словами, під час акції сутичок із в'єтнамцями не було, не було також зафіксовано порушення громадського спокою.

"Щоправда деякі наші студенти ставились з острахом до нас, оскільки деякі з наших хлопців були вдягнені у мілітарну форму. Але згодом вони заспокоїлись і зізнались, що не раді тому, що поруч із ними проживають нелегали", - додав представник "Патріоту України".

Самі в'єтнамці не очікували такої перевірки.

"Вони почували себе досить комфортно і відверто не очікували, що хтось може раптово прийти і вимагати від них дотримання законів України", - сказав Періков.

Він наголосив, що "Патріот України" перед проведенням акції звертався до різноманітних державних органів. Зокрема, були написані листи до головного управління МВС у Харківській області, віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики та праці Сергія Тігіпка та Міністерства освіти, оскільки нелегали проживають саме у гуртожитку Харківського політехнічного університету.

"Нам навіть відповіли з Міносвіти, що у них дійсно зареєстрований такий факт. Написали, що в їхніх гуртожитках не мають права проживати не студенти. Пообіцяли також виселити по завершенню опалювального сезону. Цей сезон завершився ще у середині квітня. Ми прийшли перевірити виконання того, що нам пообіцяли. Виявилось, що нічого не було виконано, і нелегали досі проживають у гуртожитку", - зазначив Періков.

Представники правоохоронних органів приїхали до гуртожитку пізніше, з ними в активістів також конфлікту не виникло.

На акції з перевірки документів та виявлення нелегалів були присутні представники "Патріоту України" та інші прихильники організації, всього - до ста чоловік. Деякі з них були вдягнуті у військову форму, мали прикриті обличчя.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові націоналісти перетрусили в'єтнамські "гнізда" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути