четвер, 07 квітня 2016 16:04

У ГПУ сказали, хто має перевіряти офшори Порошенка

У ГПУ сказали, хто має перевіряти офшори Порошенка
Фото: nv.ua

Прокуратура не має повноважень проводити розслідування можливих фактів злочинів президента. На це має право лише Національне антикорупційне бюро.

Про це повідомив в.о. генерального прокурора України Юрій Севрук, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас часто говорять, що прокуратура не бореться з корупцією. Корупція високопоставлених осіб зараз належить до компетенції іншого органу - це Національне антикорупційне борю, що має перевіряти будь-які дії за тими статтями, що належать до його компетенції.

Якщо у нас при перевірці інформації щодо офшорів будуть виявлені інші склади злочину, то ми дивитимемося, які це категорії, чи належать вони до компетенції поліції, НАБУ, можливо, і прокуратури", - поінформував Севрук.

Він наголосив, що у "боротьбі з офшорами" прокуратура досить обмежена і може займатися лише тими злочинами, що належать до компетенції Держбюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко зробив заяву про офшори

Нагадаємо, 3 квітня міжнародний консорціум журналістів опублікував масштабне розслідування про офшорні компанії, що використовуються впливовими людьми для ухилення від сплати податків. Серед фігурантів скандалу - президент України Петро Порошенко.

З матеріалів випливає, що Порошенко у серпні 2014 року зареєстрував на Британських Віргінських островах офшорну холдингову компанію Prime Asset Partners Limited.

У НАБУ раніше повідомляли, що бюро не має повноважень розслідувати офшорні справи чинного президента.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ сказали, хто має перевіряти офшори Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути