субота, 12 травня 2012 09:35

Спецтема: Бойкот України

"У Євросоюзі розраховують, що нинішній тиск матиме якийсь ефект" - політолог

"У Євросоюзі розраховують, що нинішній тиск матиме якийсь ефект" - політолог
Європейським лідерам треба приїжджати сюди й критикувати українську політику тут, вважає Андреас Умланд Фото: jetigenweekly.blogspot.com

Україна не допустить своєї ізоляції Європою. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив німецький політолог, викладач Києво-Могилянської академії Андреас Умланд.

"Ця країна дуже відрізняється від Білорусі. Сподіваюся, найближчим часом українське керівництво змінить свій теперішній курс – із почуття самозбереження", - наголосив він.

Від початку травня лідери європейських держав одне за одним закликають бойкотувати українські матчі "Євро-2012". Погрожують зупинити ратифікацію угоди про асоціацію з ЄС. Причина – ситуація з демократичними свободами в країні та ув'язнення Юлії Тимошенко. Випустити екс-прем'єрку з тюрми вимагають і США. Росія висловила стурбованість щодо умов утримання Тимошенко в колонії. Українська влада відмовчується.

"Українську демократію в Європі критикували й раніше, але зараз ця тема стала привабливіша. По-перше, через наближення "Євро-2012". По-друге, є загроза загибелі Юлії Тимошенко у в'язниці", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік Тимошенко: забрати в України Євро-2012 - логічний крок

"У Євросоюзі розраховують, що нинішній тиск матиме якийсь ефект. Однак його політиці бракує позитивної альтернативи. Батіг санкцій застосовують, але пряника європейської перспективи для України досі немає. Тамтешнім лідерам треба приїжджати сюди й критикувати українську політику тут. І дати зрозуміти: якщо все ж таки Україна повернеться на шлях демократизації та європеїзації, то матиме перспективу в майбутньому стати членом ЄС", - зауважив Умланд.

Думки інших експертів стосовно того, до чого можуть дійти закордонні політики задля тиску на українську владу читайте у журналі "Країна" № 18 (121) за 10 травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"У Євросоюзі розраховують, що нинішній тиск матиме якийсь ефект" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути