середа, 09 травня 2012 17:20

Спецтема: Саміт Україна-ЄС

У Європі Азарову сказали не їхати в Брюссель: "Залишайтеся вдома"

У Європі Азарову сказали не їхати в Брюссель: "Залишайтеся вдома"
"Ми подали Києву конкретний політичний сигнал" Фото: pro100news.info

В Україні в 2004 році була демократія, і країна має повернутися до демократичної моделі держави, заявив голова Європейської Ради Херман ван Ромпей.

"Коли свого часу український прем'єр-міністр оголосив про намір відвідати Брюссель, ми сказали йому: не варто, залишайтеся вдома. Ми подали Києву конкретний політичний сигнал - змінити ситуацію", - сказав ван Ромпей, відповідаючи на питання в передачі телеканалу "Євроньюс", показаної в середу.

У відповідь на питання з України про те, чому б керівникам ЄС не приїхати в Київ і не поставити українському керівництву незручні запитання замість того, щоб бойкотувати чемпіонат Європи з футболу і тим самим "штовхати Україну в руки Росії, незважаючи на те, що українці хотіли б приєднатися до ЄС ", глава Євроради зазначив, що був у Києві з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу в грудні 2011 року.

"Ми досить довго розмовляли про це з президентом Януковичем. Ми парафували угоду про асоціацію з Україною, відкривши таким чином перед нею європейські перспективи, але ми не ратифікували цю угоду", - зазначив ван Ромпей.

"Ми чітко сказали, що це можливо лише за умови, якщо Україна буде дотримуватися наших цінностей, тому що угода про асоціацію стосується не тільки торгівлі, а й політичних домовленостей, і ми вважаємо неприпустимим те, як Україна поводиться з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. І ми про це гранично чітко заявили президенту Януковичу", - зазначив Ван Ромпей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скандал України з Європою дуже вигідний Росії" - Бондаренко

"Я особисто не приїду на "Євро-2012", тому що збірна Європи не існує, а бельгійська команда в ньому не бере участь. Але, в будь-якому випадку, ми дали зрозуміти нашу позицію українському керівництву", - сказав голова Європейської Ради.

Зараз ви читаєте новину «У Європі Азарову сказали не їхати в Брюссель: "Залишайтеся вдома"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути