вівторок, 30 серпня 2016 17:44

У Європарламенті з'явився проект безвізової резолюції для українців

У Європарламенті з'явився проект безвізової резолюції для українців
zn.ua

У Європарламенті зареєстрували проект резолюції про внесення України до переліку країн, громадянам яких скасовують візи.

В основі проекту доповідь депутата Марії Габріел, яку має затвердити комітет із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ.

У першому пункті законодавчої резолюції пропонується ухвалити позицію Європарламенту, виходячи із пропозицій Єврокомісії.

Пропозиції полягають у внесенні України до переліку третіх країн, для громадян яких виключається вимога отримати візу для перетину кордонів країн-членів ЄС.

"Скасування віз для українських громадян, які є власниками біометричних паспортів, ознаменує конкретне досягнення, що витікає від взаємних прагнень. А також від відданості, продемонстрованої українцями заради миру, стабільності та курсу європейських реформ країни", - наголошується у проекті документа.

Також відзначається, що скасування візового режиму стане підтвердженням послідовності європейського курсу. В основі якого лежать фундаментальні принципи верховенства права і міжнародного права. Враховуючи обставини анексії Криму Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС дали позитивний прогноз щодо безвізового режиму з Україною - ЗМІ

Раніше повідомляли, що Україна впродовж кількох місяців отримає безвізовий режим з Євросоюзом.

Зараз ви читаєте новину «У Європарламенті з'явився проект безвізової резолюції для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути