неділя, 31 березня 2013 18:55

У Донецьку владу обізвали "блакитною хижою гадюкою"
12

Фото: Фото: Тетяна Заровна

На мітинг "Вставай, Донбас!", Який 31 березня пройшов на головній площі міста, прийшло небагато більше ста осіб. З політичних прапорів були присутні тільки прапори "Свободи". Основна частина плакатів раніше використовувалася на акціях проти видобутку сланцевого газу способом фрекінга. Ця тема стала об'єднуючою для комуністично налаштованих пенсіонерів та патріотичної молоді, яка зібралася на площі Леніна в цей день. Один з нових транспарантів - "Донбас + Львів = Україна. Донбас, отямся! "- Викликав обурення у агресивних бабусь, які ледь не побилися з іншими учасниками. Бабки кричали, що вони проти Януковича, але й об'єднуватися з львів'янами не хочуть, так як "бандерівці нас терпіти не можуть".



Виступаючі вимагали повної заборони видобутку сланцевого газу в Донбасі, скасування грабіжницького і непідйомного для більшості цін і тарифів. Вони проголосували за "відставку жорстокої мафіозної влади, яка кожен день, годину і кожну секунду знущається і грабує власний народ".

- Ця влада своїми "реформами" і "Покращення" довела народ до відчаю, - заявив керівник "Союзу ошуканих вкладників" Дмитро Верзілов. - Тому зараз люди стихійно цілими сім'ями, організаціями і трудовими колективами піднімаються на боротьбу за свої права, за свій хліб, за гідне життя. Перед нами сьогодні зовсім інший Донбас! Вже не той, який пригрів хижу лицемірну гадюку в 2010 році. Не той, який вивів у світ купку блакитних стерв'ятників і шакалів.

- Мене дивує, що всі обурюються своїм життям і не хочуть ходити на акції, боротися, протестувати, - розповіла Gazeta.ua 29-річна Галина Хренова, яка прийшла на мітинг з двома маленькими синами. - У кабінетах зараз правди не доб'єшся, тому треба бути соціально активними, не говорити: "Від нас нічого не залежить". Ось такою позицією ми і довели до того що вже в країні і правда від нас мало що залежить. Треба позбавлятися погоджувальства. Не бути пасивними, об'єднуватися. Бачу, що за 2 роки люди стали ненавидіти владу навіть в Донбасі. Переконалися як їх обдурив Янукович і потихеньку починають піднімати голову, замислюватися.

Як розповіла жінка, вона на своєму досвіді переконалася, що закони існують тільки для багатих.

- Коли в Донецьку будували вокзал до Євро-2012, знесли наш будинок за адресою Артемівська 59. Там я була прописана разом з 2 дітьми. Нам обіцяли житло, ми вибрали квартиру, нас туди з дітьми прописали, але зайти в цю квартиру не можу досі. Тому що квартиру виділили на мого свекра, а з чоловіком до того моменту відносини погіршилися і хоча ми були в шлюбі, мене вирішили кинути. Свекор дав на лапу чиновникам, і питання вирішилося на його користь. Куди я тільки не зверталася! Нас з дітьми просто викинули на вулицю.

Чиновники кажуть: "Ти там прописана, йди і живи". А як я зайду - я не Коперфільд через стіни ходити. А якщо зламали замок мене посадять. Так я зрозуміла, що наша влада порочна, а бабло перемагає все. Я готова боротися за краще життя для своїх дітей. А щоб щось змінилося в цій країні, кожен житель Донбасу повинен стати українцем. Розділяй і володарюй - це принцип чиновників, а простим людям треба об'єднуватися.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку владу обізвали "блакитною хижою гадюкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

281

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути