середа, 08 серпня 2012 14:31

У Донецьку кандидатів Кличка звільняють з роботи

У Донецьку кандидатів Кличка звільняють з роботи
На кандидатів Кличка тиснуть. Фото: khersonline.net

На кандидатів у народні депутати від пратії "УДАР" на мажоритарних округах здійснюється тиск від роботодавців. зокрема, такі випадки вже є у Донецькій області.

Про це заявили представники УДАРу з Донеччини на прес-конференції у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко цілувався з Розинською під спів переможця "Голосу країни"

Керівник юридичного департаменту партії Валерій Карпунцов заявив, що вже починається застосування адмінресурсу.

"Наші депутати і по мажоритарним округам, і по списку, вже піддаються тиску із боку чиновників і з боку власників підприємств, на яких працюють кандидати. Першими попали під удар мажоритарники, бо ми першими оприлюднили списки", - наголосив він.

Зокрема, він зазначив, що Донеччина є наочним прикладом такого тиску. Двоє мажоритарників від УДАРу розповіли, що були позбавлені роботи через свою політичну діяльність.

Так, зокрема, кандидат по 61 округу, що на Донеччині Євген Корж розповів, що після того, як він став потенційним кандидатом від УДАРу, на нього почався "легкий тиск з проханням не плутати виробництво з політикою". Перед з'їздом партії "УДАР" йому поставили ультиматум - або від їде на з'їзд, або звільняється.

"Мене попросили піти, і я пішов", - розповів Корж.

Інший кандидат по 43 мажоритарному округу Роман Волков, також розповів, що йому поставили умову: або він закінчує з партійною діяльністю, або йде з підприємства. Волкову також довелось піти з роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" заявили, що "усім серцем" прагнуть єднання з "УДАРом"

"Це капля в морі, - наголосив голова Донецької облорганізації партії УДАР Єгор Фірсов. - Я вже мовчу про погрози та залякування, які проходять у Донецькій області. Не зважаючи на всі складнощі, ми все рівно будемо залишатися сильними і продовжимо боротьбу проти авторитарного режиму на Донеччині".

Він підкреслив, що вирішили прес-конференцію проводити в Києві, бо є підозра, що "подібні репресії почалися на Донеччині, але Донецькою областю вони не обмежаться".

"Ми будемо кожному нашому члену партії, кандидату надавати юридичну та моральну допомогу. А  також фізичний захист. Наша партія зможе це зробити, і ми не боїмося жодних переслідувань", - підкреслив Карпунцов.

 

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку кандидатів Кличка звільняють з роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути