середа, 23 квітня 2014 13:12

У Донецьку блокпост охороняють українські військові під російським прапором - журналіст

У Донецьку блокпост охороняють українські військові під російським прапором - журналіст
Фото: www.segodnya.ua

Білоруський журналіст Дмитро Галко розповів, що бачив поблизу Донецька українських військових, які стояли під російським і георгіївським прапором разом з так званими ополченцями.

Про це журналіст повідомив в інтерв'ю УП.

"На 16-му кілометрі від Донецька, я бачив дуже дивний блокпост, на якому начебто стояли українські військові під російським і георгіївським прапором, стояли разом з так званими ополченцями. У них були українські шеврони. Це просто щось вражаюче. Про яку антитерористичну операцію можна говорити?! .. Цей бермудський трикутник - Слов'янськ - розповзається всюди. І з цим щось потрібно робити терміново, інакше буде погано", - зазначив журналіст.

Галко також розповів, що вся ромська громада в повному складі залишила місто. Тому що їх будинки були обстріляні з вулиці. І всі представники громади отримували погрози, що будуть знищені повним складом, включаючи дітей, якщо не заберуться. Про це журналісту розповів один з представників циган.

"Озброєні люди хочуть, щоб у місті залишилися тільки росіяни. Це торкнулося не тільки ромів. Він, наприклад, наводив приклад своїх сусідів, які у побуті розмовляють українською, вони теж отримували аналогічні загрози", - зазначив Галко.

Нагадаємо, що Дмитро Галко - журналіст білоруського видання "Новий час" - в Україні знаходиться вже півтора місяці. Перебуваючи в Слов'янську був затриманий ополченцями.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку блокпост охороняють українські військові під російським прапором - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути