вівторок, 14 червня 2011 10:18

У Дніпропетровську дівчинка померла після операції з видалення апендикса

У Дніпропетровську дівчинка померла після операції з видалення апендикса

У лікарні Дніпропетровська 3-річна дівчинка померла після операції з видалення апендиксу. Матір дитини звинувачує у смерті дочки медиків, вона наполягає, що причина смерті - лікарська недбалість.

Дівчинку до обласної лікарні доправили швидкою з райцентру, встановивши діагноз "гострий апендицит". Але там, за словами матері, майже добу на них не звертали уваги.

"25-го (травня – ред.) ми поступили по екстреному, а 26-го о шостій вечора тільки взяли на операцію", - розповіла мати загиблої дитини Жанна Вовк-Черемуш.

За її словами, хірург повідомив, що операція пройшла успішно. Але дитина ніяк не приходила до тями після наркозу. За добу після операції дівчинка померла.

Жінка стверджує, що лікарі згаяли час, і маленьку можна було врятувати. Але медики запевняють, врятувати дитину не було жодної можливості.

"Був крайній ступінь, зміни функції вілочкової залози, тімуса, у дитини виявилося крайнє виснаження імунної системи, і ці зміни в кишечнику, на тлі імунодефіциту, призвели до швидкого розвитку сепсису", - розповів Андрій Запорожченко, заступник директора з хірургічної роботи Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні.

Уже посмертна експертиза з'ясувала, що те, що спочатку діагностували як напад апендициту, виявилося запаленням та некрозом кишківника. Під час операції, кажуть хірурги, нічого загрозливого не помітили.

Чи правильно діяли медики, наразі з'ясовує експертна комісія. А мати готується доводити провину лікарів у суді.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську дівчинка померла після операції з видалення апендикса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути