четвер, 15 листопада 2012 09:42

У Держдепі США хочуть обійтись без санкцій щодо України

У Держдепі США хочуть обійтись без санкцій щодо України
Фото: donbass.ua

США віддає перевагу співпраці з урядом України замість того, щоб йти шляхом санкцій.

Про це заявив голова відділу України, Молдови і Білорусі Державного департаменту США Бекстер Гант в інтерв'ю Голосу Америки.

"Ми розділяємо позицію ОБСЄ та інших міжнародних спостерігачів щодо порушень під час виборчого процесу. А саме, проблеми зі свободою в медіа під час кампанії, дії виборчих комісій, зокрема регіональних виборчих комісій, використання державних ресурсів на підтримку проурядових кандидатів, як також проблеми, з якими зіткнулись опозиційні кандидати. Ми підтримуємо усі занепокоєння порушеннями, які зафіксували міжнародні спостерігачі", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доній: Опозиції варто пам'ятати про "очищення і єднання"

Що ж до можливих санкцій проти українських урядовців, то у Державному департаменті США кажуть, що віддають перевагу співпраці, а не санкціям: "Ми віддаємо перевагу співпраці з урядом України замість того, щоб йти шляхом санкцій. Ми вважаємо, що саме співпраця з Україною є шляхом досягнення спільних завдань. Отже ми продовжуватимемо йти цим шляхом, хоча я не можу зараз передбачити, що буде у майбутньому".

Американський високопосадовець також заявив, що уряд США тісно координує свою політику щодо України з європейськими колегами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дуже скоро можна буде прокинутися в такій країні, як Росія чи Білорусь"

"Наші європейські партнери заявляли, що хотіли б просунути вперед процес підписання угоди про асоціацію та вільну торгівлю з Україною, але для цього Україна повинна зробити певні кроки щодо дотримання демократичних стандартів. Ми також підтримуємо цю позицію і вважаємо, що в інтересах України є продовжувати співпрацю з нашими європейськими партнерами, щоб спробувати досягти намічених цілей", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «У Держдепі США хочуть обійтись без санкцій щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути