вівторок, 31 травня 2016 16:39

У чорній бухгалтерії є й нинішня владна еліта - політолог

У чорній бухгалтерії є й нинішня владна еліта - політолог
Віктор Таран Фото: youtube.com

Документи чорної бухгалтерії "Партії регіонів" можуть довести, що режим Януковича обслуговувала частина тодішньої опозиції.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Таран.

"Оприлюднено лише 3% чорної бухгалтерії "Партії регіонів". У документах немає жодної принципово нової інформації. Експертне середовище й раніше знало, що Копатько - соціолог "регіонів", Мустафін, Грановський - теж працювали з ними. Але це сигнал для політичної еліти, що є правдива інформація, яку оприлюднять. Має їх змусити зменшити політичний апломб. Такий крок важливий напередодні трьох голосувань: за пакет судової реформи, меморандум з МВФ та пакет з переліком змін до законів, які передбачені на виконання програми уряду Гройсмана", - сказав він.

Насправді у списку отримувачів грошей від "Партії регіонів" є більшість нинішньої владної еліти, переконаний політолог.

"Чудово розуміємо, гроші брали й партії тодішньої опозиції. Але не особисто Тягнибок, Турчинов чи Кличко. Були посередники. Якби побачити їх прізвища, по орбітах впливу можна зрозуміти, хто отримував. Модель спрацювала б, якби порівняти, яким чином фракції голосували за ті чи інші закони при Януковичу. Показовим міг би стати закон про трансфертне ціноутворення. За нього у першому читанні голосувала опозиція - "Свобода", "Батьківщина" й "Удар". Говорили, що голосують, бо вважають це правильним. Довести факт політичної корупції на цьому голосуванні не могли. А якби побачити амбарну книгу, де напередодні голосування зайшли кошти цим партіям, можна було б довести, що частина опозиції обслуговувала режим Януковича. Але для цього треба мати всі документи, а не 3%", - наголосив Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із лідерів партії Ющенка заперечує причетність до чорної каси

Нагадаємо, колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ чорну бухгалтерію Партії регіонів. Документи свідчать про витрати політсили на хабарі. У матеріалах фігурують десятки колишніх і нинішніх посадовців найвищого рівня.

Зараз ви читаєте новину «У чорній бухгалтерії є й нинішня владна еліта - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути