понеділок, 02 липня 2012 11:46

У четвер депутати спробують скасувати недоторканність

У четвер депутати спробують скасувати недоторканність
Володимир Литвин оголосив, коли можуть скасувати недоторканність депутатів. Фото: interfax.com.ua

Верховна Рада в четвер розгляне законопроект про скасування депутатської недоторканності.

"Почати пленарне засідання (в четвер - ред.) пропонується з розгляду законопроекту про внесення змін до Конституції, що стосуються недоторканності для окремих посадових осіб з урахуванням висновку Конституційного суду від 1 квітня 2010 року", - сказав голова Верховної Ради Володимир Литвин на погоджувальній раді в понеділок.

Мова йде про законопроект, поданий представниками Партії регіонів. Якщо голосування 5 липня по цьому документу буде успішним, то у вересні "регіонали" планують прийняти його в цілому.

"Якщо ми 5 липня проголосуємо за нашим законопроектом, який вже більше двох років перебуває в роботі, то у нас є можливість восени, у вересні, остаточно поставити крапку в даному питанні", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Опозиція наполягає на тому, щоб недоторканність була знята не тільки з депутатів, але і з суддів і президента. Верховна Рада направила до Конституційного суду проект закону від опозиції про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів, президента і суддів.

Зараз ви читаєте новину «У четвер депутати спробують скасувати недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути