Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2012 16:25

Спецтема: Боротьба за "мову"

У Черкасах "Беркут" по-звірячому розправився з опозицією
6

Фото: "Провінція"

Загін "Беркута" знову розгромив наметове містечко захисників мови в Черкасах. Організатора мітингів – "бютівця" Миколу Булатецького та його сина Максима – заарештували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нічим зайнятися, розказують тут всякий брєд" - вінничанин про мовний мітинг

"Беркутівці не розходилися після того, як нас розігнали уперше. Однак ми повернулися з наметами на  Соборну площу. Для них було несподіванкою, що ми встигли подати нову заявку, – розповідає один із організаторів Леонід Даценко. За годину влада состряпала вже чергове судове рішення і на нас знову посунув "Беркут". Цього разу громили ґрунтовно – намети згрібали й трощили. Миколу Булатецького затримали й повезли в невідомому напряму. Його сина затримувала черкаська міліція, а Миколу – "Беркут". Разом із Булатецьким заарештували ще кількох хлопців. Де вони зараз ми не знаємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі двоє захисників мови прикували себе ланцюгами до пандусу ОДА

"На Булатецького-старшого накинулися зграєю. Ламали, били, гризли  як вовки. Його сина скрутили і кинули в багажник автомобіля. Замахувалися на дівчат-журналісток, – розповідає очевидець подій.

Кількох постраждалих відливали водою - у них текла кров.

Напередодні протестів на черкаській площі до президента звернувся міський голова Черкас Сергій Одарич. Він скаржився, що в державі немає грошей на втілення в життя норм нового мовного закону.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах "Беркут" по-звірячому розправився з опозицією ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути