пʼятниця, 06 липня 2012 14:19

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Нічим зайнятися, розказують тут всякий брєд" - вінничанин про мовний мітинг

6 липня о 9 годині на площі перед Вінницької міською радою провели мітинг представники партії "Свобода" і  "Батьківщина" на знак протесту прийняття мовного закону.

Зібралося близько сотні активістів. У руках вони тримали плакати "Партія регіонів - вороги й русифікатори України" та "Одна мова - одна нація".

"Влада не бажає слухати і чути свій народ. Ми вистояли і боротимемося далі за українську мову, - говорить у гучномовець депутат, член всеукраїнського об'єднання "Свобода" Володимир Базелюк. - Сьогодні на сесії Міської ради намагатимемося прийняти звернення до президента і до голови Верховної Ради про скасування закону про мови".

Мітингувальники з прапорами в руках підтримали виступи своїх лідерів гучними вигуками "Ганьба президенту!" та "Банду геть!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі у Полтаві провокатори намагалися влаштувати бійку на "мовному" ґрунті

"Ми стоїмо як українці за збереження своїх громадянських прав. У нашій державі живуть представники різних національностей, але мова має бути одна, - каже вінничанка Олена Білоус, 32 роки, тримає в руках прапор. - Ці спекуляції викликані передвиборчою кампанією. Влада просто всіляко намагається роз'єднати народ України. Верховенство має повернутися до народу, який повинен бути господарем на своїй землі".

"В Україні передреволюційна ситуація. Ми маємо віднайти у собі мужність і сили, аби відстояти національну честь та гідність", - закликав представник партії "Батьківщина".

"Немає більше чим зайнятись. Розказують тут всякий брєд. Я за комуністів, за справедливість. Виріс у Радянському Союзі, вчився в російській школі, але українською володію не гірше. Вважаю, що закон нічим не заважає", - каже, стоячи за спинами виступаючих опозиціонерів вінничанин Сергій Борисенко, 60 років.

Активістів попросили не розходитися до закінчення сесії міськради.

Зараз ви читаєте новину «"Нічим зайнятися, розказують тут всякий брєд" - вінничанин про мовний мітинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

83

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути