пʼятниця, 29 березня 2013 13:59

У Чернівцях опозиції рекомендують змінити місце проведення акції "Вставай, Україно!"

У Чернівцях опозиції рекомендують змінити місце проведення акції "Вставай, Україно!"
У "Батьківщині" запевняють, що акція протесту у Чернівцях відбудеться незалежно від провокацій влади. Фото: tvi.ua

У Чернівцях акція "Вставай, Україно!" відбудеться незалежно від провокацій влади.

Про це повідомляє прес-служби Чернівецької обласної організації партії "ВО "Батьківщина".

"Сьогодні на повідомлення обласної організації партії "ВО "Батьківщина" міськрада надіслала листа, в якому опозиції рекомендують змінити місце проведення акції. Тому що, виявляється, у суботу, від 10.00 до 20.00, усі центральні майданчики міста будуть зайняті якимись вітальними мітингами маловідомих організацій", - йдеться у повідомленні прес-служби.

"Таку тактику влада уже застосовувала під час місцевих виборів, коли міськрада відмовила опозиції у проведенні її телемосту через начебто мітинги на всіх площах міста "молодіжки" партії влади. Того дня всі площі так і залишилися порожніми, адже де Партія регіонів набере стільки своїх прихильників, аби зранку до ночі зайняти центр міста? Їх просто немає у природі!", - наголошують у Чернівецькій "Батьківщині".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франківську на акцію опозиції прийшли близько 10 тисяч людей

У свою чергу голова обласної організації партії ВО "Батьківщина" Іван Мунтян заявив: "Представники влади знову йдуть проти громади, проти десятків тисяч буковинців, які мають намір прийти у суботу в центр Чернівців, аби виступити разом проти антинародної політики президента і Партії регіонів".

Оскільки повідомлення міськради має рекомендаційний характер, а стаття 39 Конституції України гарантує право мирних мітингів, походів і демонстрації, то організатори акції "Вставай, Україно!" вважають завчасне повідомлення про намір провести мирну акцію достатнім для її проведення.

"Жоден закон не забороняє і жодна провокація не перешкодить депутатам різних рівнів провести у такому форматі зустріч зі своїми виборцями. Завдання влади – забезпечити нам безперешкодне її проведення і громадський порядок, права і свободи інших людей. Закликаємо владу, яка живе з наших податків, виконувати свою роботу, а не перешкоджати демократії", - зазначив Мунтян.

Зараз ви читаєте новину «У Чернівцях опозиції рекомендують змінити місце проведення акції "Вставай, Україно!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути