четвер, 28 березня 2013 19:17

Опозиція не готова до прямого штурму влади - експерт

Опозиція не готова до прямого штурму влади - експерт
Володимир Фесенко Фото: news24ua.com

Опозиція розуміє, що зараз не зможе організувати революцію чи повстання. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Коли я чую заяви деяких опозиціонерів навіть щодо кількості людей, які мають бути на фінальній акції ("Вставай, Україно" - ред.) – 50 тисяч: це багато це чи мало? Ветерани Майдану кажуть, що якщо ви хочете змінити владу, повинно бути не менше 100 тисяч. Я думаю, опозиція розуміє обмеженість їхніх можливостей. Вони розуміють той факт, що зараз рівень протестних настроїв не такий, щоб організувати нову революцію, повстання, як казав Яценюк на початку березня", - зазначив політолог.

За його словами, опозиція не готова до прямого штурму влади.

"Для них головне зараз зберегти обличчя і також підживитись цією протестною енергією, змінити тактику. Треба виборцям продемонструвати, що ми боремося, шукаємо вашої підтримки. Тому ця акція має певний сенс для опозиції. Але вона не спрямована на те, щоб координально змінити політичний процес. Інша річ, що сама політична ситуація підкидає опозиції нові теми, конкретні вимоги. У данному випадку одна з вимог, яка вже зараз буде використовуватись, в травні теж – це проведення київських виборів. Так що ефект обмежений. І ефект цей буде залежати від того, наскільки боєздатна опозиція. Зможе вона зібрати декілька десятків тисяч людей у Києві, то з нею будуть рахуватися. Якщо ні, тоді це буде перша невдала спроба. Дехто вже каже про фальстарт. Думаю, що результат буде обмеженим, поміркованим. Потенціал опозиції залишиться, але стане очевидним, що позиція поки не готова до прямого штурму влади", - зауважив Фесенко.

Нагадаємо, 18 травня у Києві опозиція планує провести фінальну акцію "Вставай, Україно".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не готова до прямого штурму влади - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути