четвер, 23 травня 2013 09:46

У Черкасах розпочався суд щодо незаконності імпічменту меру

У Черкасах розпочався суд щодо незаконності імпічменту меру
Cторона позивача подала клопотання про колегіальний розгляд справи. Фото: gazeta.ua

Сьогодні о 9.00 у Черкасах розпочалося друге судове засідання у справі Сергія Одарича, який позивається щодо незаконності дострокового припинення його повноважень на посаді міського голови.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Як і на перше засідання, на суд Одарич прийшов разом із захисниками Валентиною Теличенко і Наталією Даньковською. Інтереси міської ради представляє Андрій Федур та депутат міської ради від "Батьківщини" Володимир Шабанов.

Перед початком засідання під будівлею Соснівського райсуду Черкас зібралося близько 30-ти противників екс-мера з плакатами "Одарича - геть!". У руках вони тримали кілька прапорів Комуністичної партії.

У свою чергу прихильники Одарича вишикувалися живим коридором із прапорами "Вільних демократів" і мерії міста.

Зал суду повністю заповнений. На суді перебувають депутати міської та обласної рад. Через відсутність вільних місць близько 10 осіб стоять при вході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Значить, у нас "дєрьмократія" - у Черкасах почався суд у справі екс-мера Одарича

На початку судового засідання сторона позивача подала клопотання про колегіальний розгляд справи.

"Справа особливо складна, у порівнянні з середньостатистичною справою, яку слухає районний суд як адміністративний. Справа стосується конституційного права бути обраним в органи місцевого самоврядування, право, яке є головним із політичних прав, передбачених Європейською Конвенцією. Навіть за тим, скільки людей у залі можна судити, що справа дуже важлива для черкащан. Відповідно, покладати відповідальність на одного суддю не варто. Ми не маємо жодних застережень конкретно до цієї судді, але в наших умовах, коли всі говорять про те, що судова влада не є такою незалежною, є багато випадків тиску на суддів, то ми розуміємо, що тиснути на одну суддю значно легше, ніж тиснути на трьох", - наголосила Теличенко.

Суддя Марцішевська відправилася до нарадчої кімнати, після чого оголосила ухвалу про відхилення клопотання захисту Одарича.

"Тут немає особливої складності справи, що зумовлювало б розгляд цієї справи колегіально. Ця ухвала може бути оскаржена протягом 5 днів", - зазначила суддя.

Нині судове засідання триває.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах розпочався суд щодо незаконності імпічменту меру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути