субота, 23 квітня 2016 04:01

У Білорусі ввели кримінальне покарання за екстремізм

У Білорусі ввели кримінальне покарання за екстремізм
ria.ru

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в п'ятницю, 22 квітня, підписав закон про "Про внесення доповнень і змін у деякі закони Республіки Білорусь".

Про це повідомляє "rbc.ua".

Тепер за екстремізм і участь в бойових діях на території інших країн вводиться кримінальна відповідальність. Розширено також адміністративну відповідальність за розповсюдження інформаційної продукції, що містить заклики до екстремістської діяльності і за перевезення матеріалів, що містять заклики до екстремістської діяльності або пропагують таку діяльність.

Поправки, внесені в законодавство, передбачають кримінальне покарання за найманство – обмеження або позбавлення волі строком від 2 до 5 років.

Крім того, передбачена кримінальна відповідальність за вербування і навчання білоруських громадян для участі у збройному формуванні, збройних конфліктах і воєнних діях на території іноземної держави. За діяльність такого роду і за її фінансування буде позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко підвищив пенсійний вік

Новий закон вступить у дію через 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі ввели кримінальне покарання за екстремізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути